Prva Detox noć – Sarajevo Food Dictionary

Prva Detox noć

Sa početkom proljeća dolazi i naša želja da se pripremimo za novu nadolazeću sezonu. Svakodnevni životom, koliko god se trudili da to ne činimo, akumuliramo štetne materije te je sada izuzetno dobar trenutak za čišćenje našeg organizma. Detox tijela se provodi uz pomoć posebno osmišljenog jelovnika, odnosno detox dijete. Čišćenje organizma, povratak energije, dobrog zdravlja i raspoloženja može biti jako učinkovit pogotovo za one koji pate od proljetnog umora.

Sarajevo Food Dictionary je u Ponedjeljak 16. aprila održao prvi događaj ovog tipa u Sarajevu u prelijepom ambijentu Sunnyland Trebevića u partnerstvu sa Biona.ba. Odaziv pratioca SFD-a je bio mnogobrojan sa željom da probaju nešto novo, zdravo ali naravno i slasno.


Chef zadužen za pripremu delicija je bio Safet Salihovic, poznat po spojevima ukusa na koje niko nije ostao ravnodušan. Na meniju je prvo bila servirana „Detox bomba“ supa od svježih brokula, cvekle i slatkog krompira koja je svim prisutnima otvorila apetit i želju da što prije probaju predjelo koje je činila salata od mikrobilja. Tako se na stolu našlo i glavno jelo koje je činila slasna piletina marinirana u limunovom soku, uz prilog dimljenog patlidžana sa slanutkom u tahini sosu. Naravno pored spoja ukusa, na tanjuru se našla i vizualna poezija te se većina prisutnih uhvatila svojih smart telefona da taj trenutak zabilježe. Za kraj kao šlag na torti, mada za ovaj članak i ne tako prikladan izraz, serviran je puding od kokosovog mlijeka, chia sjemenki i pireom od kivija. Ova kombinacija sve prisutne nije ostavila ravnodušnima te možemo slobodno pretpostaviti da će se vrlo brzo naći na stolu mnogih prisutnih kao zdrava varijanta deserta koja je iznenadila teksturom i spojem ukusa.

Svi prisutni su otišli kući zadovoljni sa priručnikom proljetne detoksikacije organizma koji su dobili uz samu večeru koji je sa preciznošću uradio tim iz biona.ba.

Sarajevo Food Dictionary planira i ubuduće organizirati događaje poput ovih kako bi pružio svojim pratiocima nova i kvalitetnija gastro iskustva, pristupačna za sve nas!

Vidimo se uskoro na jednom od slijedećih gastro događaja!


author
Piše: SFD
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary