Koh – Sarajevo Food Dictionary

Koh

Sastojci:

8 jaja

8 kašika šećera

9 kašika pšeničnog griza

1 litar mlijeka

2 vanilin šećera

6 kašika šećera

Priprema:

  1. Uključiti rernu na 200oC, te pleh veličine 35×25 (ili približno tome) premazati uljem i staviti malo brašna da smjesa kasnije se ne zalijepi.
  2. Odvojiti bjelanjce od žumanjca u dvije posude.
  3. Bjelanjce mikserom umutiti dok ne bude čvrsti snijeg, te dodavati kašiku po kašiku šećera i dalje mutiti mikserom da se šećer dobro rasporedi po smjesi.
  4. Dalje miješati mikserom i dodati žumanjca i griz.
  5. Smjesu izliti u pleh, smanjiti rernu na 180oC i peći 15tak minuta.
  6. Dok je koh u rerni, staviti mlijeko da provrije sa šećerom i vanilin šećerom, te koh kada bude gotov polako ga zaliti vručim mlijekom.
  7. Ostaviti da se ohladi.

 

Savjet: Držati koh u frižideru, jer tako hladan je najukusniji desert.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, djevojka čiji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te u kombinaciji sa kuhanjem, unosi zadovoljstvo u moju svakodnevnicu. Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu. Volim sve kuhinje, kao i načine ishrane, tako da će svako pronaći nešto što smatra interesantnim i ukusnim.

Više o ovom blogu možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch i web stranici www.pitchinthekitch.com


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary