Koh – Sarajevo Food Dictionary

Koh

Sorry, this entry is only available in Boşnakça and Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Sastojci:

8 jaja

8 kašika šećera

9 kašika pšeničnog griza

1 litar mlijeka

2 vanilin šećera

6 kašika šećera

Priprema:

  1. Uključiti rernu na 200oC, te pleh veličine 35×25 (ili približno tome) premazati uljem i staviti malo brašna da smjesa kasnije se ne zalijepi.
  2. Odvojiti bjelanjce od žumanjca u dvije posude.
  3. Bjelanjce mikserom umutiti dok ne bude čvrsti snijeg, te dodavati kašiku po kašiku šećera i dalje mutiti mikserom da se šećer dobro rasporedi po smjesi.
  4. Dalje miješati mikserom i dodati žumanjca i griz.
  5. Smjesu izliti u pleh, smanjiti rernu na 180oC i peći 15tak minuta.
  6. Dok je koh u rerni, staviti mlijeko da provrije sa šećerom i vanilin šećerom, te koh kada bude gotov polako ga zaliti vručim mlijekom.
  7. Ostaviti da se ohladi.

 

Savjet: Držati koh u frižideru, jer tako hladan je najukusniji desert.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, djevojka čiji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te u kombinaciji sa kuhanjem, unosi zadovoljstvo u moju svakodnevnicu. Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu. Volim sve kuhinje, kao i načine ishrane, tako da će svako pronaći nešto što smatra interesantnim i ukusnim.

Više o ovom blogu možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch i web stranici www.pitchinthekitch.com


author
By Pitch in The Kitch
Newsletter
Let’s get social

© 2017 - 2018. Sarajevo Food Dictionary