Ovseni krekeri sa bananom – Sarajevo Food Dictionary

Ovseni krekeri sa bananom

Za 6 krekera je potrebno:

1 banana što zrelija to bolja

1 šolja ovsenih pahuljica

prstohvat cimeta

1 kašika smeđeg šećera

  1. Bananu zgnječite, dodate sve ostale sastojke i pomiješate. To je to. Količina ovsenih pahuljica zavisi od veličine banane, bolje da vam kažem da smjesa koju trebate dobiti treba da bude mekana, ali suha, i da je možete rukom uzeti i napraviti neku formu koju ćete staviti na papir za pečenje.
  • U ovu smjesu možete dodati i badema, i bademovog brašna, i datula umjesto šećera, samo naravno onda na kraju dodajte ovsene pahuljice da smjesa ne bude pretvrda.
  1. Pravac u rernu na 170 stepeni, na nekih 15tak min.

Što se  tiče nadjeva, ja sam u frižideru imala jednu pečenu jabuku, i uzela sam pavlake s malo palminog šećera i limuna, i onako prelila odozgo i naravno maline iz frižidera da oplemene ukus.

Na ovaj kreker može i puding od čokolade, ili nekih drugi ukus, ili slatki jogurt, ili neko drugo voće, a mogu se jesti i bez ičega kao keks.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, djevojka čiji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te u kombinaciji sa kuhanjem, unosi zadovoljstvo u moju svakodnevnicu. Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu. Volim sve kuhinje, kao i načine ishrane, tako da će svako pronaći nešto što smatra interesantnim i ukusnim.

Više o ovom blogu možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch i web stranici www.pitchinthekitch.com


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary