Ovseni krekeri sa bananom – Sarajevo Food Dictionary

Ovseni krekeri sa bananom

Za 6 krekera je potrebno:

1 banana što zrelija to bolja

1 šolja ovsenih pahuljica

prstohvat cimeta

1 kašika smeđeg šećera

  1. Bananu zgnječite, dodate sve ostale sastojke i pomiješate. To je to. Količina ovsenih pahuljica zavisi od veličine banane, bolje da vam kažem da smjesa koju trebate dobiti treba da bude mekana, ali suha, i da je možete rukom uzeti i napraviti neku formu koju ćete staviti na papir za pečenje.
  • U ovu smjesu možete dodati i badema, i bademovog brašna, i datula umjesto šećera, samo naravno onda na kraju dodajte ovsene pahuljice da smjesa ne bude pretvrda.
  1. Pravac u rernu na 170 stepeni, na nekih 15tak min.

Što se  tiče nadjeva, ja sam u frižideru imala jednu pečenu jabuku, i uzela sam pavlake s malo palminog šećera i limuna, i onako prelila odozgo i naravno maline iz frižidera da oplemene ukus.

Na ovaj kreker može i puding od čokolade, ili nekih drugi ukus, ili slatki jogurt, ili neko drugo voće, a mogu se jesti i bez ičega kao keks.


author
Piše: SFD
Tekst by:

Pitch in the Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, i poznavajući sebe mogu lako zaključiti da moji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te razmišljajući ‘inžinjerski’ dosta pomaže kod cijele organizacije sastojaka i procedura u kuhanju. Kroz poznavanje pravih ljudi, i pomenutu strast prema hrani, radim i kao jedna od urednica fenomenalnog magazina, portala, vodiča za najbolju hranu – Sarajevo Food Dictionary-ja.

Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu.

Više praktičnih primjera u slikama možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X