Ovseni krekeri sa bananom – Sarajevo Food Dictionary

Ovseni krekeri sa bananom

عفوا، هذه المدخلة موجودة فقط في البوسنية و الإنجليزية الأمريكية. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Za 6 krekera je potrebno:

1 banana što zrelija to bolja

1 šolja ovsenih pahuljica

prstohvat cimeta

1 kašika smeđeg šećera

  1. Bananu zgnječite, dodate sve ostale sastojke i pomiješate. To je to. Količina ovsenih pahuljica zavisi od veličine banane, bolje da vam kažem da smjesa koju trebate dobiti treba da bude mekana, ali suha, i da je možete rukom uzeti i napraviti neku formu koju ćete staviti na papir za pečenje.
  • U ovu smjesu možete dodati i badema, i bademovog brašna, i datula umjesto šećera, samo naravno onda na kraju dodajte ovsene pahuljice da smjesa ne bude pretvrda.
  1. Pravac u rernu na 170 stepeni, na nekih 15tak min.

Što se  tiče nadjeva, ja sam u frižideru imala jednu pečenu jabuku, i uzela sam pavlake s malo palminog šećera i limuna, i onako prelila odozgo i naravno maline iz frižidera da oplemene ukus.

Na ovaj kreker može i puding od čokolade, ili nekih drugi ukus, ili slatki jogurt, ili neko drugo voće, a mogu se jesti i bez ičega kao keks.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, djevojka čiji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te u kombinaciji sa kuhanjem, unosi zadovoljstvo u moju svakodnevnicu. Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu. Volim sve kuhinje, kao i načine ishrane, tako da će svako pronaći nešto što smatra interesantnim i ukusnim.

Više o ovom blogu možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch i web stranici www.pitchinthekitch.com


author
By Pitch in The Kitch
Newsletter
Let’s get social

© 2017 - 2018. Sarajevo Food Dictionary