Gin u prazničnoj odjeći – Sarajevo Food Dictionary

Gin u prazničnoj odjeći

Sastojci:

sok od 3 šipka
zrna 2 šipka
350 gr šećera
sok 1 klementine
12 zrna crnog bibera
1 anis
prstohvat cimeta
750 ml gina

  1. U šerpu  sipati sok od šipka, šećer, sok od klementine, i sve ostale začine. Nakon što se šećer otopio, mješavinu ostaviti da se ohladi.
  2. U ohlađenu mješavinu nasuti gin, i bobice od šipka. Najbolje bi bilo da to sve naspete u veliku teglu ili neku staklenu posudu šireg grla.
  3. Ostavite da stoji dvije sedmice (minimalno), u mračnom i hladnom mjestu. Takvo piće poslužite s ledom, i pomiješajte s tonikom ili prosecco-m.

Enjoy. 🙂

TIP: Odlično je kod ovog pića, sto se može koristiti i kao poklon, jer osim što je preukusno, prelijepo i izgleda. Dovoljno ga je presuti u neku posebniju flašu, zavezati mašnu i napisati za koga je.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, i poznavajući sebe mogu lako zaključiti da moji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te razmišljajući ‘inžinjerski’ dosta pomaže kod cijele organizacije sastojaka i procedura u kuhanju. Kroz poznavanje pravih ljudi, i pomenutu strast prema hrani, radim i kao jedna od urednica fenomenalnog magazina, portala, vodiča za najbolju hranu – Sarajevo Food Dictionary-ja.

Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu.

Više praktičnih primjera u slikama možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary