Gin u prazničnoj odjeći – Sarajevo Food Dictionary

Gin u prazničnoj odjeći

عفوا، هذه المدخلة موجودة فقط في البوسنية و الإنجليزية الأمريكية. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Sastojci:

sok od 3 šipka
zrna 2 šipka
350 gr šećera
sok 1 klementine
12 zrna crnog bibera
1 anis
prstohvat cimeta
750 ml gina

  1. U šerpu  sipati sok od šipka, šećer, sok od klementine, i sve ostale začine. Nakon što se šećer otopio, mješavinu ostaviti da se ohladi.
  2. U ohlađenu mješavinu nasuti gin, i bobice od šipka. Najbolje bi bilo da to sve naspete u veliku teglu ili neku staklenu posudu šireg grla.
  3. Ostavite da stoji dvije sedmice (minimalno), u mračnom i hladnom mjestu. Takvo piće poslužite s ledom, i pomiješajte s tonikom ili prosecco-m.

Enjoy. 🙂

TIP: Odlično je kod ovog pića, sto se može koristiti i kao poklon, jer osim što je preukusno, prelijepo i izgleda. Dovoljno ga je presuti u neku posebniju flašu, zavezati mašnu i napisati za koga je.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, djevojka čiji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te u kombinaciji sa kuhanjem, unosi zadovoljstvo u moju svakodnevnicu. Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu. Volim sve kuhinje, kao i načine ishrane, tako da će svako pronaći nešto što smatra interesantnim i ukusnim.

Više o ovom blogu možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch i web stranici www.pitchinthekitch.com


author
By Pitch in The Kitch
Let’s get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary