Sastojci:
sok od 3 šipka
zrna 2 šipka
350 gr šećera
sok 1 klementine
12 zrna crnog bibera
1 anis
prstohvat cimeta
750 ml gina
- U šerpu sipati sok od šipka, šećer, sok od klementine, i sve ostale začine. Nakon što se šećer otopio, mješavinu ostaviti da se ohladi.
- U ohlađenu mješavinu nasuti gin, i bobice od šipka. Najbolje bi bilo da to sve naspete u veliku teglu ili neku staklenu posudu šireg grla.
- Ostavite da stoji dvije sedmice (minimalno), u mračnom i hladnom mjestu. Takvo piće poslužite s ledom, i pomiješajte s tonikom ili prosecco-m.
Enjoy. 🙂
TIP: Odlično je kod ovog pića, sto se može koristiti i kao poklon, jer osim što je preukusno, prelijepo i izgleda. Dovoljno ga je presuti u neku posebniju flašu, zavezati mašnu i napisati za koga je.

Zdravo, ja sam Tanja, djevojka čiji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.
Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te u kombinaciji sa kuhanjem, unosi zadovoljstvo u moju svakodnevnicu. Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu. Volim sve kuhinje, kao i načine ishrane, tako da će svako pronaći nešto što smatra interesantnim i ukusnim.
Više o ovom blogu možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch i web stranici www.pitchinthekitch.com