Tijesto od karfiola – Sarajevo Food Dictionary

Tijesto od karfiola

Sastojci

2 šolje usitnjenog karfiola
Prstohvat soli
Kesica parmezana
1 jaje

  1. Upalite rernu na 200o
  2. Usitnite karfiol na način da izrendate, ili stavite u blender i usitnite. Nakon toga potrebno ga je ubaciti u mikrovalnu na 30tak sekundi, i zatim staviti u gazu ili krpu pa iscijediti višak tekućine.
  3. Tako iscijeđen karfiol stavite u posudu, i dodajte parmezan, jaja i so. Pomiješajte.
  4. Razvući smjesu po papiru za pečenje i peći 20 minuta.

TIP: Nakon pečenja možete narendati sira, dodati gljive i bilo šta drugo što bi stavili na picu i onda peći dodatnih 10min.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, i poznavajući sebe mogu lako zaključiti da moji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te razmišljajući ‘inžinjerski’ dosta pomaže kod cijele organizacije sastojaka i procedura u kuhanju. Kroz poznavanje pravih ljudi, i pomenutu strast prema hrani, radim i kao jedna od urednica fenomenalnog magazina, portala, vodiča za najbolju hranu – Sarajevo Food Dictionary-ja.

Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu.

Više praktičnih primjera u slikama možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary