Tijesto od karfiola – Sarajevo Food Dictionary

Tijesto od karfiola

عفوا، هذه المدخلة موجودة فقط في البوسنية و الإنجليزية الأمريكية. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Sastojci

2 šolje usitnjenog karfiola
Prstohvat soli
Kesica parmezana
1 jaje

  1. Upalite rernu na 200o
  2. Usitnite karfiol na način da izrendate, ili stavite u blender i usitnite. Nakon toga potrebno ga je ubaciti u mikrovalnu na 30tak sekundi, i zatim staviti u gazu ili krpu pa iscijediti višak tekućine.
  3. Tako iscijeđen karfiol stavite u posudu, i dodajte parmezan, jaja i so. Pomiješajte.
  4. Razvući smjesu po papiru za pečenje i peći 20 minuta.

TIP: Nakon pečenja možete narendati sira, dodati gljive i bilo šta drugo što bi stavili na picu i onda peći dodatnih 10min.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, djevojka čiji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te u kombinaciji sa kuhanjem, unosi zadovoljstvo u moju svakodnevnicu. Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu. Volim sve kuhinje, kao i načine ishrane, tako da će svako pronaći nešto što smatra interesantnim i ukusnim.

Više o ovom blogu možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch i web stranici www.pitchinthekitch.com


author
By Pitch in The Kitch
Let’s get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary