Piletina u cornflakesu – Sarajevo Food Dictionary

Piletina u cornflakesu

Sastojci:

2 pileća filea – bijelo meso
2 šolje corn flakesa običnog
1 jaje
So
Biber
Prah bijelog luka
K oji god začin želite

  1. Upalite rernu na 200oC stepeni.
  2. Nasijecite piletinu na trake. Potrudite se da su jednake širine.
  3. U jednu posudu razbijte jaje, dodajte začine (nemojte pretjerati).
  4. U drugu posudu stavite cornflakes, koji ste prethodno usitnili. Eh sad, možete ga mrviti rukama, ali onda se pripremite da usisavate kuhinju poslije. Puno pitomiji način je da stavite cornflakes u kesu i da ‘istučete’ sadržaj kese nekim tupim predmetom. Corn flakes treba da je srednje izmrvljen, ni previse mi premalo.
  5. Uzmete komad piletine pa u jaje pa u corn flakes (neka bude prekriven što je moguće više ljuspicama) i onda na papir za pečenje u rernu. To uradite sa svakim komadom. Pa u rernu.
  6. Pecite piletinu 15 min, onda izvadite pa okrenite svaki komad, i jos 10min.
  7. Tako spremljenu piletinu možete posužiti sa sosom koji imate kući, to može biti tartar sos, pavlaka, salsa. Moj favorit je majoneza-sriracha <3. Prijatno! J

TIP 1: Ovaj naslagane na pleh, piletinu možete staviti u zamrzivač, pa izvaditi kada gosti dođu ili je vrijeme ručka.

TIP 2: Možete je poslužiti u tortilji sa salatom.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, djevojka čiji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te u kombinaciji sa kuhanjem, unosi zadovoljstvo u moju svakodnevnicu. Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu. Volim sve kuhinje, kao i načine ishrane, tako da će svako pronaći nešto što smatra interesantnim i ukusnim.

Više o ovom blogu možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch i web stranici www.pitchinthekitch.com


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary