Piletina u cornflakesu – Sarajevo Food Dictionary

Piletina u cornflakesu

عفوا، هذه المدخلة موجودة فقط في البوسنية و الإنجليزية الأمريكية. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Sastojci:

2 pileća filea – bijelo meso
2 šolje corn flakesa običnog
1 jaje
So
Biber
Prah bijelog luka
K oji god začin želite

  1. Upalite rernu na 200oC stepeni.
  2. Nasijecite piletinu na trake. Potrudite se da su jednake širine.
  3. U jednu posudu razbijte jaje, dodajte začine (nemojte pretjerati).
  4. U drugu posudu stavite cornflakes, koji ste prethodno usitnili. Eh sad, možete ga mrviti rukama, ali onda se pripremite da usisavate kuhinju poslije. Puno pitomiji način je da stavite cornflakes u kesu i da ‘istučete’ sadržaj kese nekim tupim predmetom. Corn flakes treba da je srednje izmrvljen, ni previse mi premalo.
  5. Uzmete komad piletine pa u jaje pa u corn flakes (neka bude prekriven što je moguće više ljuspicama) i onda na papir za pečenje u rernu. To uradite sa svakim komadom. Pa u rernu.
  6. Pecite piletinu 15 min, onda izvadite pa okrenite svaki komad, i jos 10min.
  7. Tako spremljenu piletinu možete posužiti sa sosom koji imate kući, to može biti tartar sos, pavlaka, salsa. Moj favorit je majoneza-sriracha <3. Prijatno! J

TIP 1: Ovaj naslagane na pleh, piletinu možete staviti u zamrzivač, pa izvaditi kada gosti dođu ili je vrijeme ručka.

TIP 2: Možete je poslužiti u tortilji sa salatom.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, djevojka čiji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te u kombinaciji sa kuhanjem, unosi zadovoljstvo u moju svakodnevnicu. Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu. Volim sve kuhinje, kao i načine ishrane, tako da će svako pronaći nešto što smatra interesantnim i ukusnim.

Više o ovom blogu možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch i web stranici www.pitchinthekitch.com


author
By Pitch in The Kitch
Let’s get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary