SFD predstavlja: Domaćica i tri patuljka – Sarajevo Food Dictionary

SFD predstavlja: Domaćica i tri patuljka

Rijetkost je naići na osobu koja ono što stvara radi iz ljubavi, s osmijehom na licu i uz podršku svojih najbližih. Takvo pozitivno okruženje stvara atmosferu u kojoj je biti produktivan prirodno stanje i mnogo toga lijepog može izaći na vidjelo u obliku proizvoda, koji može da promjeni tok svakodnevnice.

Sarajevo food dictionary vam predstavlja Domaćicu i tri patuljka, jednu veselu ekipu, koja iz svoje radionice izbacuje preukusne poslastice. Ovaj tim, bajkovitog naslova, čini troje djece – patuljci, i njihova mama – domaćica,  koja teži da im kuhanje predstavi kao divan zajednički proces, kroz koji se stvaraju nezamjenjive uspomene. „Djeca vole da učestvuju, a ja volim da se vrte oko mene, da uče i onda budu ponosni šta su svojim ručicama napravili.“

Na meniju ove male produkcije možete naći: brownie tortu, mafine s borovnicama, cheesecake tortu, tart od jabuka i princes krofne, koje ova Domaćica najviše voli da priprema. Kako kaže na njih je najviše ponosna, voli da ih pravi, da ih zagleda u rerni, čak onaj stres hoće li tijesto narasti ili neće je dio slatke patnje. Prekrasno prhko tijesto, krema koja ispunjava sva očekivanja i na kraju šećer u prahu. Ovaj se desert prvo jede očima.

Kada se nešto stvara s toliko ljubavi i pažnje, pohvale i priznanja sami nađu put. Tako je bilo i u ovoj priči. Nakon što je počela dijeliti slike ukusnih kolača na društvenim mrežama, narudžbe su počele same stizati. Često se pitala kako li je kad radiš nešto što voliš,i onda je shvatila da bi to moglo biti to. U jednu ruku oavj proces pravljenja kolača predstavlja i antistres terapiju od svakodnevnice. Uz kolače, u koje ulaže mnogo ljubavi i truda, htjela je da ponudi i lični pečat, kao nešto što će dodatno obradovati kada dobijete narudžbu na vrata. A to je pakovanje. Kolači su dostavljeni u prekrasnoj kutiji, s logom koji je svojim bojama i motivima ogledalo posvećenog rada i sklada, a kada otvorite kutiju dočekaće vas brdo divnih, mirisnih i izuzetnih kolača.

Osim kolača i ambalaže koji će vam zasigurno oduzeti dah, ono što najviše plijeni jeste sama priča iza toga, koja zaista predstavlja zajednički trud i rad, i naravno ljubav, koja se ulaže u pravljenje ovih poslastica, je glavni krivac za pozitivnu energiju, koju ova mala fabrika sreće proizvodi punom parom.

„Ja se sjećam kuhanja i kolača koje sam pravila sa svojom mamom i bakom, to su mi neke od najdražih uspomena koje imam. Nadam se da će i moji patuljci tako.“

 


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X