SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Kantar Homemade

Svakodnevnica je jedan dosta dinamičan splet aktivnosti. Od prevelikog niza obaveza i pretrpanosti potrebnim i nepotrebnim informacijama u većini slučajeva ne stižemo pravilno posložiti prioritete. Zatrpavajući dane velikom bukom, brzom hranom, ne-zdravljem, često dolazimo do zida, koji nas podsjeća da je jedini lijek priroda i ono što nam ona nudi. Ne shvatamo da su pauze kada stanemo i udahnemo ustvari život koji trebamo živjeti.

Alečko Kantar i njegova porodica su jedan podsjetnik na to. Pokrenuli su jednu prekrasnu priču, kombinirajući komponente koje je život pred njih stavio. Ono što oduševljava jeste povratak onome čemu svi pripadamo, a to je domaće, prirodno i tradicionalno. Zato su njihovi proizvodi tako lagani za konzumirati i aplicirati u život.

Za sebe kažu da su mala domaća radinost koja se bavi proizvodnjom svega onoga bez čega se špajz nije mogao zamisliti i to slijedeći i poštujući tradicionalne recepte. Kantar pravi i marmelade od jagoda, malina, šumskih borovnica, kivija, limuna, kao i sirupe od zove, mente, limuna, bračanske kadulje… Njihova želja je da ponude proizvode koji su nekada bili sastavni dio naših trpeza, a sada su, uslijed brzog tempa modernog načina življenja, postali malo zanemareni.

Posebno su ponosni na porizvodnju maslinovog ulja. Nije nepoznato da je maslinovo ulje eliksir zdravlja i njegova ljekovita svojstva nisu upitna. Ali opet je jako važno da se radi o ulju vrhunske kvalitete, ukoliko želite dobro da izvučete iz njega. Kantar proizvodi svoje ulje i

to iz eko-maslinika s Brača. Radi se o ulju premium kvalitete, čijim unosom u organizam svaki dan smanjujete upalne procese i poboljšavate samu probavu.

U ovoj priči o Kantaru u narednih pet tekstova, približićemo vam procese pravljenja njihovih proizvoda, i uvjeriti vas da Kantar proizvode uvedete u svoju svakodnevnicu i učinite život slađim i bez štetnih aditiva.

Ovaj biznis traje oko tri godine. I od prvog dana njihov lajt motiv nije promijenjen – sve proizvode i dalje rade s ljubavi, pažnjom i kvalitetom koja iz generacije u generaciju može postajati samo bolja.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X