SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Kantar Homemade

عفوا، هذه المدخلة موجودة فقط في البوسنية و الإنجليزية الأمريكية. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Svakodnevnica je jedan dosta dinamičan splet aktivnosti. Od prevelikog niza obaveza i pretrpanosti potrebnim i nepotrebnim informacijama u većini slučajeva ne stižemo pravilno posložiti prioritete. Zatrpavajući dane velikom bukom, brzom hranom, ne-zdravljem, često dolazimo do zida, koji nas podsjeća da je jedini lijek priroda i ono što nam ona nudi. Ne shvatamo da su pauze kada stanemo i udahnemo ustvari život koji trebamo živjeti.

Alečko Kantar i njegova porodica su jedan podsjetnik na to. Pokrenuli su jednu prekrasnu priču, kombinirajući komponente koje je život pred njih stavio. Ono što oduševljava jeste povratak onome čemu svi pripadamo, a to je domaće, prirodno i tradicionalno. Zato su njihovi proizvodi tako lagani za konzumirati i aplicirati u život.

Za sebe kažu da su mala domaća radinost koja se bavi proizvodnjom svega onoga bez čega se špajz nije mogao zamisliti i to slijedeći i poštujući tradicionalne recepte. Kantar pravi i marmelade od jagoda, malina, šumskih borovnica, kivija, limuna, kao i sirupe od zove, mente, limuna, bračanske kadulje… Njihova želja je da ponude proizvode koji su nekada bili sastavni dio naših trpeza, a sada su, uslijed brzog tempa modernog načina življenja, postali malo zanemareni.

Posebno su ponosni na porizvodnju maslinovog ulja. Nije nepoznato da je maslinovo ulje eliksir zdravlja i njegova ljekovita svojstva nisu upitna. Ali opet je jako važno da se radi o ulju vrhunske kvalitete, ukoliko želite dobro da izvučete iz njega. Kantar proizvodi svoje ulje i

to iz eko-maslinika s Brača. Radi se o ulju premium kvalitete, čijim unosom u organizam svaki dan smanjujete upalne procese i poboljšavate samu probavu.

U ovoj priči o Kantaru u narednih pet tekstova, približićemo vam procese pravljenja njihovih proizvoda, i uvjeriti vas da Kantar proizvode uvedete u svoju svakodnevnicu i učinite život slađim i bez štetnih aditiva.

Ovaj biznis traje oko tri godine. I od prvog dana njihov lajt motiv nije promijenjen – sve proizvode i dalje rade s ljubavi, pažnjom i kvalitetom koja iz generacije u generaciju može postajati samo bolja.


author
By SFD
Let’s get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary