SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Proces pravljenja proizvoda – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Proces pravljenja proizvoda

Domaći džemovi, slatka, sirupi… Prva asocijacija je jesen, toplina doma, miris bakinog kolača, u svakom slučaju prijatne uspomene ili bar osjećaji koji nas preplavljuju.

Procesi kojima Kantar pravi svoje proizvode su na prvom mjestu tradicionalni, što implicira da su dugotrajni, ali voće se dugo ukuhava u svom soku čime se zadržavaju ukusi i arome. Nema aditiva koji će ubrzati proces, kao i nekih dodataka koji će pokušati prevariti vaše nepce.

Ovdje je riječ o prvoklasnim marmeladama. Pakuju se u tegle od 370 ml, što simbolično govori o tome da je proizvod napravljen za momente istinskog uživanja u pravom voću pripremljeno tako da može da traje cijelu godinu.

Da li marmelade imaju dodanog šećera? Naravno da imaju, ali to je samo zato što se slijede tradicionalni recepti i oni koji su se pokazali kao procedure koje izvlače najviše iz voća na prirodan način. Bitno je znati da je šećer prirodni konzervans, i stavlja se samo da bi što više sačuvao proizvod u izvornom obliku. Naravno, šećer se može zamijeniti nekim hemijskim spojevima, koji će uraditi proces konzerviranja, ali takva odluka urušava ravnotežu i filozofiju koju Kantar razvija i prati.

Svaki proizvod je napravljen po receptima naših starih.

Da li ste ikada sumnjali u kvalitet marmelade koju je napravila vaša tetka, mama ili baka? Kantar nam je omogućio pristup slatkoj zimnici tokom cijele godine, bez toga da proces kuhanja obavljamo sami.

Niti jedan korak u pravljenju Kantar proizvoda nije automatiziran, već ručno i s pažnjom završen. To ograničava broj proizvedenih tegli ovog superlativa ukusa.


author
By SFD
Let’s get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary