SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Proces pravljenja proizvoda – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Proces pravljenja proizvoda

Domaći džemovi, slatka, sirupi… Prva asocijacija je jesen, toplina doma, miris bakinog kolača, u svakom slučaju prijatne uspomene ili bar osjećaji koji nas preplavljuju.

Procesi kojima Kantar Homemade pravi svoje proizvode su na prvom mjestu tradicionalni, i voće se dugo ukuhava u svom soku čime se zadržavaju ukusi i arome. Nema aditiva koji će ubrzati proces, kao i nekih dodataka koji će pokušati prevariti vaše nepce.

Ovdje je riječ o prvoklasnim marmeladama. Pakuju se u tegle od 370 ml, što simbolično govori o tome da je proizvod napravljen za momente istinskog uživanja u pravom voću pripremljeno tako da može da traje cijelu godinu.

Da li marmelade imaju dodanog šećera? Naravno da imaju, ali to je samo zato što se slijede tradicionalni recepti i oni koji su se pokazali kao procedure koje izvlače najviše iz voća na prirodan način. Bitno je znati da je šećer prirodni konzervans, i stavlja se samo da bi što više sačuvao proizvod u izvornom obliku. Naravno, šećer se može zamijeniti nekim hemijskim spojevima, koji će uraditi proces konzerviranja, ali takva odluka urušava ravnotežu i filozofiju koju Kantar Homemade razvija i prati. 

Svaki proizvod je napravljen po receptima naših starih. Niti jedan korak u pravljenju Kantar Homemade proizvoda nije automatiziran, već ručno i s pažnjom završen. To ograničava broj proizvedenih tegli ovog superlativa ukusa.

Da li ste ikada sumnjali u kvalitet marmelade koju je napravila vaša tetka, mama ili baka? Kantar Homemade nam je omogućio pristup slatkoj zimnici tokom cijele godine, bez toga da proces kuhanja obavljamo sami.

 


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X