SFD vam predstavlja – Naše knedle – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja – Naše knedle

Postoje deserti koji nas ukusom i mirisom mogu vratiti u djetinjstvo i učiniti prošlost opipljivom. Postoji nešto čarobno u jelima koje smo voljeli kao djeca.

Čarolija ne mora više da ostane apstraktna imenica. Okusi djetinjstva su se smjestili na Bistriku, u maloj tvornici sreće pod nazivom Naše knedle.

U ovom serijalu približićemo vam priču o Našim knedlama, pripremiti vaša očekivanja, a i lagano nagovoriti da se češće uputite prema Bistriku.

U pitanju je porodični biznis i mnogo truda i rada je uloženo da se ovaj desert dovede do visine na kojoj je danas, te cijela porodica se trudi da posjeta ovom lokalu bude što bliže savršenstvu. Pastelne boje enterijera i namještaja, miris knedli i kafe jednostavno učini da vam taj dan bar za jednu nijansu bude bolji.

Prvo što vidite kada uđete u ovaj lokal su šarene knedle izložene u staklenoj vitrini. Knedle su u raznim bojama i za to su zaslužne brojne vrste vanjskog suhog nadjeva koji daje miris, i naravno crunchy doživljaj. Tijesto nije predebelo, napravljeno je taman da stvori udobno, mekano i aromatično skrovište filu, koji, iako znate da je unutra, prijatno iznenadi. Sa odličnim omjerom debljine tijesta i količine fila, uspjevate naći balans u ukusu i shvatiti priču, koju vam Naše knedle svakim novim okusom i izgledom knedli, uspješno ispričaju.

Iako se radi o uglađenom, novom, i jako sređenom objektu, koji je smješten u starom dijelu grada, evidentno je da ovaj lokal upravo tu i pripada. Razlozi su što se radi o starinskom načinu izazivanja sreće, jer knedle su desert koji već stoljećima mami osmjehe i predstavlja tradiciju koja se uz minijaturne prilagodbe primila upravo tu – na mjestu lokala Naše knedle.


author
Piše: SFD
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary