SFD vam predstavlja: Granada cakes and desserts – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Granada cakes and desserts

Granada cakes and desserts je jedna prekrasna storija koja govori o tome kako je moguće uz saradnju kreativnih ljudi jednu ideju sprovesti do izvršenja i zaokružiti porodični biznis.

SFD vam u serijalu o Granadi cakes and desserts donosi priču prvo o ukusnim kolačima, a onda o timu koji stoji iza toga. Vjerujte, nakon sto posjetite ovo mjesto, kriteriji, koji ćete izgraditi, će promijeniti dimenziju u koju smještate kolače koje probavate.

Reći ćemo vam da prvo što vidite, kada uđete, jeste dizajn enterijera, koji karakterišu visoki stropovi i uređenje jednog elegantnog dnevnog boravka, koji vam obećava veoma opušteno provedeno vrijeme. Iako prozračna prostorija, ispunjena je mirisom kolača, ali na poseban način. Evo zašto: cijeli prostor je konstruisan na način da kuhinja u kojoj se glavna proizvodnja kolača i sladoleda, ima posebno napravljen prostor koji je namijenjen ni za šta drugo osim da kroz njega prolaze arome pripremljenih kolača.

Takav pristup produkciji je unikatan. Posjetioci kroz velike staklene portale imaju uvid u prekrasno napravljenju profesionalnu kuhinju i rad slastičara na fenomenalnim slasticama, i pri tome osjete arome svakog procesa. Neprocjenjivo!

Granada je smještena u Strossmayer-ovoj ulici u centru grada. Relativno je nova slastičarna s izvrsnim kolačima. Jednostavno su posebni u svakom pogledu, posebno što se tiče kombinacija ukusa, a i same izvedbe. Posjetite ovo mjesto i probajte tiramisu s lješnjakom, nevjerovatnu krostatu s koštunjavim voćem ili kolač s jogurtom, medom i Stracciatella.


author
Piše: SFD
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary