SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Maslinovo ulje – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Maslinovo ulje

Proizvodi koji dolaze iz kontrolisanog uzgoja i proizvodnje danas su najvrjedniji. Kroz jasno predočenu i transparentnu proceduru pravljenja, postajemo svjesni sastojaka i generalno dobrobiti određenog proizvoda za zdravlje.

Kantar Homemade proizvodi izuzetan asortiman organskih proizvoda, ograničene količine, ali neograničenog kvaliteta. Proizvod na koji su najponosniji je maslinovo ulje. Ovdje se radi o ekstradjevičanskom ulju s otoka Brača.

Benefiti maslinovog ulje su opštepoznati, u prošlosti se čak koristilo kao sredstvo plaćanja dok se u starogrčkoj Atini na Panatenejskim igrama, pobjednici raznih sportskih disciplina bili nagrađivani amforama koje su bile napunjene maslinovim uljem.

Štite srce i cijeli kardiovaskularni sistem, i svojim polifenolima utiče na otklanjanje upalnih procesa u organizmu koje mogu da dovedu do mnogo ozbiljnijih oboljenja. Takođe čuva zdravlje kostiju, doprinosi bistrini uma… Benefiti ovog ulja nikada nisu bili sporni. Obično je ono u šta se treba sumnjati kvalitet proizvoda na ovom tržištu.

Kantar Homemade bez  ikakve sumnje nudi nevjerovatan kvalitet maslinovog ulja. Masline koje se koriste nisu tretirane ikakvim za zdravlje opasnim spojevima, i cijeli uzgoj maslina na Braču je organski.

Ovaj kvalitet i okus su prepoznali neki od najeminentnijih sarajevskih restorana, i služe ga u svojim jelima ili kao začin na stolu. Iako se na maslinovom ulju može kuhati i pržiti, ovaj proizvod sačuvajte za hladno serviranje, jer termičkom obradom mogu nestati neki od fenomenalnih benefita ovog prekrasnog ulja.

Postoji izreka da se hrana treba jesti samo iz razloga da bi se unosilo maslinovo ulje u organizam. Ostavićemo vas s ovom misli, te aludirati na to da i dvije kašike maslinovog ulja dnevno mogu napraviti veliku promjenu u vašem zdravlju.


author
Piše: SFD
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary