SFD vam predstavlja: Granada cakes and desserts – Preporuke za užitak – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Granada cakes and desserts – Preporuke za užitak

Moreno Debartolli je izuzetan slastičar, čovjek koji je svoje znanje stekao u prestižnim kulinarskim centrima. Svoju specijalnost je usmjerio kao pravljenju čudesnih kolača, koji se po svemu izdvajaju od ponude na koju možete naići u Sarajevu.

Zašto spominjemo njega? Upravo on je postavio recepture kolača u Granadi.

Kroz strpljivi rad, i obuku, Moreno je onim što zna naučio mladu ekipu slastičara, koja je nakon otvaranje Granade nastavila da sprovodi naučeno u djelo i stvara nevjerovatne deserte.

U ovom dijelu priče o SFD vam predstavlja –  Granada cakes and desserts predstavićemo vam dva kolača, koja požurite probati, jer se radi o velikom veselju za vaše nepce.

Prvi je kolač pod nazivom Pistacija. Radi se o dvoslojnom kolaču, nevjerovatno složenih okusa. Kolač je napravljen od pistacija, badema, bijele čokolade i rižinih pahuljica. Prvi sloj je hrskav, teksturom grublji. Kako prelazite slijedeći sloj, osjetite da se nagovještava mekoća. Na hrskavu koricu se izljeva mus od bijele čokolade i pistacija. Jednostavno neodoljivo.

Drugi kolač je Krostata od čokolade. Ovaj desert jednostavno izgleda fenomenalno. Tamnom čokoladom s aromom naranđe u daljini, se puni u kalup od hrskavog tijesta napravljenog od putera. Svaki zalogaj se topi u ustima, i ne daje smiraj dok ne bude ni jedne mrvice preostale na tanjiru. Dekoracija je jednako fascinantna – orašasti plodovi, jedna puslica, posuti prah koji asocira na zlato jednostavno diže cijenu ovom kolaču u svakom pogledu.

Ostaje jedino da nam obećate da ćete u što prije otići probati ova dva, ili otkriti neki drugi okus koji Granada nesebično nudi svojim posjetiocima.

 


author
Piše: SFD
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary