SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Slatka, marmelade i sirupi – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Kantar Homemade – Slatka, marmelade i sirupi

U ovoj epizodi priče o Kantar Homemade dopustite da vam približimo malo više kakve sve to proizvode ova prekrasna domaća radinost izbacuje na tržište.

Širok je opus marmelada koje možete kupiti i uljepšati sebi dan ili nekom dragom. Marmelada koju proizvodi Kantar Homemade od crne ribizle, šumske borovnice, jagoda ili malina su klasici dignuti na viši nivo.

Istaknućemo crnu ribizlu koja istinski pozitivno utiče na zdravlje. Sadrži dosta antioksidanata, kao i četiri puta više C vitamina od narandže. Okus ove marmelade je sočan i sladak s blagom kiselošću. Popravlja generalno stanje organizma, i veliki je luksuz imati je tokom cijele godine. Ali kroz marmelade koje Kantar pravi, to je i više nego moguće.

Od neobičnijih marmelada koje Kantar Homemade proizvodi tu je marmelada od limuna, narandže i kivija. Ne možete ih svuda naći, zato i jesu vrijedni da budu istaknuti u ovoj galeriji okusa. Egzotični ukusi, mirisne aroma, vizije toplih ljetnih noći su doživljaji koje vam omogućuju ove marmelade. Idealne su za doručak uz vrući čaj.

U vrijeme kada se najviše praktikovalo tradicionalno, nije postojala kuća niti špajz koji nisu imali sokove na razmućivanje, ali napravljene od pravog voća bez hemijskih dodataka. Takvi sokovi su bili neprocjenjivi i naravno vrlo zdravi za konzumiranje. Kantar nudi paletu sirupa od raznih voćki ljekovitog bilja kao što je zova, čubra, bračanska kadulja, menta, limun… Svaka od ovih biljaka je netretirana hemijskim proizvodima.

Svaka teglica i boca su pravljene s ljubavlju i  pažnjom, i kao takve poklonjeni vama da iste te osjećaje podijelite uz nedeljni doručak ili ugodna popodnevna druženja sa svojim najbližima.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X