SFD vam predstavlja: Naše knedle – Koja je vaša nadraža knedla? – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Naše knedle – Koja je vaša nadraža knedla?

Bistrik 19 je mjesto gdje žive nevjerovatno ukusne knedle pravljene s posvećenošću i pažnjom s kojom bi se svaki desert trebao praviti. Kako s ovakvom sigurnošću možemo tvrdimo ovako nešto?
Prateći odaziv ljudi, i povećanje publike koja prati ovaj porodični biznis, moramo reći da u jezgru ovog biznisa postoji kvalitet, i vrijednost koju ljudi jednostavno prepoznaju, i željno se vraćaju.
U ovoj epizodi SFD vam predstavlja, pisaćemo o okusima koje Naše knedle nude svojim posjetiocima.
Počeli su s tradicionalnim knedlama sa šljivama, zatim su recept testirali na Nutella-i, a danas imaju 17 okusa, koji plijene izgledom i okusom. Sve voćne knedle su pravljene od bosanskohercegovačkog voća, bez hemijskih aditiva. Izdvojićemo knedlu s bijelom čokoladom, koja se služi u sosu od borovnica. I kao da to nije dovoljno sama knedla je uvaljana u mrvice bijele čokolade. Zvuči kao san.Tokom toplih i ljetnih dana, Naše knedle su odlučile da ponude i ljetne okuse. Jedna od novih okusa je knedla s kajsijom. Zvuči prejednostavno? Kompleksni okus kajsije, koji je sladak i u daljini mrvicu kiselkast. Idealan desert za ljetni dan.
Svoje umijeće u sparivanju okusa, ova slastičarna je pokazala i u svojoj famoznoj Snikers knedli. Radi se o knedli s kikiriki puterom, bananom i čokoladom omotana karamelom i poslužena sa sladoledom.
Evo prijedloga: uzmite jedno poslijepodne, prošetajte do Naših knedli i uđite u svijet okusa i mirisa domaćih knedli, koje imaju moć da izmame osmijeh i uljepšaju svaki dan.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X