SFD vam predstavlja: Granada cakes and desserts – Macarons – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Granada cakes and desserts – Macarons

Po mnogo čemu slastičarna Granada je posebna. Smještena u samom centru grada, nudi svojim posjetiocima novu dimenziju doživljaja kolača, kao i kombinacije okusa. Cijeli prostor pulsira elegantnim šarmom, i mirisima, te pastelne boje koje dominiraju te ne dozvoljavaju da vam dizajn i dekoracija enterijera postanu dosadni – jedina je opcija da se počnete osjećati kako pripadate tu i svojom posjetom upotpunjujete jednu priču koju je Granada krenula pričati.

Ne možete ni da zamislite sa koliko ljubavi i upornosti su počeli nastajati ovi kolači. Dovoljna bi trebala biti informacija da sve svoje kolače i sladoled prave isključivo od prirodnih sastojaka, bez umjetnih sladila i boja. Kad kažu da koriste puter – ne lažu. Tu mliječnu toplinu koju puter pruža, možete osjetiti kao dodatni trag u spretno napravljenim kolačima.

Posvetićemo ovaj članak macarons-ima. Šareni zalogaji koji osvajaju srca. Ima nešto mistično i provokatorsko u njima, jer oni vam ne daju onu sitost koju vam pruža torta ili neki drugi tradicionalni kolač, oni vas čak ostavljaju gladnijim nego što ste bili. Postoji poslovica da vaš partner će vam dati komad torte, a ljubavnik macaron. 

Napraviti ukusne i tehnički ispravne macarons-e je zahtjevno. Oni zahtijevaju hiruršku preciznost u miješanju, prosijavanju mljevenih badema i super finog šećera, te da bjelanjci nisu previše umučeni. Bilo kakva drhtavica pri pravljenju forme macarons-a, ili prisustvo vlage ili masnoće i sve je izgubljeno. Granada je pogodila pravi recept, kao i savršene kombinacije okusa, tako da u ovoj slastičarni možete odabrati i uživati u okusu maline, kokosa, lješnjaka, čokolade. manga, pistacije i višnje.

Veliku pažnju odvajaju da bi svoje deserte dizajnom doveli do savršenstva. Rijetko gdje u gradu možete pronaći ovako zanimljive kreacije i izgled kolača. Svaki od deserta koji su izloženi učine trenutak unikatnim, jer stvarno je vrlo moguće da prvi put u životu osjetite određeni okus, u kombinaciji s određenom aromom u kombinaciji, s nevjerovatnim teksturama. Svaka posjeta Granadi čini inovaciju u načinu koji ste odabrali da provedete svoj dan.

 


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X