Bezglutenski kolač od crnog graha – Sarajevo Food Dictionary

Bezglutenski kolač od crnog graha

  • 1 konzerva crnog graha ili ako imate sirov, 100gr potopite noć prije i kratko ga skuhajte
  • 2 veća  jajeta
  • 3 kašike ulja (moze suncokretovo ili kokos)
  • 1 vanilin šećer
  • 1/4 šolje nezaslađenog kakaa
  • 2/3 sećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1 šolja čokolade koju ste nožem nasjekli na sitnije komadiće
  1. Upalite rernu na 180 stepeni.
  2. Procedura je jednostavna, sve osim čokolade ubacite u blender i usitnite u finu smjesu. Na kraju umješajte ručno čokoladu.
  3. Stavite da se peče 20tak minuta. Čaćkalicom provjerite da li je pečeno na sredini.
  4. Ostavite da se ohladi. I to je to.
  5. Uživajte!
Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, i poznavajući sebe mogu lako zaključiti da moji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te razmišljajući ‘inžinjerski’ dosta pomaže kod cijele organizacije sastojaka i procedura u kuhanju. Kroz poznavanje pravih ljudi, i pomenutu strast prema hrani, radim i kao jedna od urednica fenomenalnog magazina, portala, vodiča za najbolju hranu – Sarajevo Food Dictionary-ja.

Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu.

Više praktičnih primjera u slikama možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary