SFD vam predstavlja: Naše knedle – inovacija servirana sa prilogom od tradicije – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja: Naše knedle – inovacija servirana sa prilogom od tradicije

Primijetićete da se trend hrane i inovacija na tom polju vraća na tradicionalno tlo, s dodavanjem više dimenzija koje bi mogle da fasciniraju publiku. Nije jednostavno uzeti jedno jelo, jedan recept koji se neizmjenjen povlaći kroz vrijeme, te unijeti promjene u njega. Nije da je teško iz razloga što niko nije imao ideja za promjenu, više zato jer je trebalo doraditi nešto što je već odlično, te unijeti izmjene u  jelo koje ljudima jednim zalogajem uspijeva vratiti vrijeme u glavi.

Takvo jedno jelo su knedle. Tople, mirisne, s hrskavom koricom od putera, prezle, cimeta i šećera, punjene toplim nadjevom od šljiva ili kajsije… Usuditi se mijenjati jednu ovakvu uspomenu bila je velika hrabrost.

Naše knedle su uzele tradiciju koja postoji dugi niz godina, i  tretirali je kao temelje velike ideje. Izgradili su jedno veliko carstvo okusa i mirisa, koje se svakom novom kombinacijom grana i čini temelje jačim, jer koliko god okusi odudarali od onog inicijalnog, Naše knedle su ostale vjerodostojne tradiciji. Ukoliko želite da imate vrhunski proizvod jednostavno morate da mislite na svaku sitnicu.

Svi njihovi sastojci su organski i voće koje se koristi je domaće i bosanskohercegovačko. Nema umjetnih boja niti aroma.

Ljeto je kalendarski završilo, ušli smo u fazu najljepšeg miholjskog ljeta, koje svojim zrakama sunca i prijatnim temperaturama nas mami vani. Pozivamo vas da ispratite jedan dan, u bašti na adresi Bistrik 19. Mala bašta u starom dijelu grada, spaja vas s tradicijom i inovacijom, i zaokružuje doživljaj uživanjem u prekrasnim šarenim knedlama. 

Ove šarene bombice možete dobiti na kućnu adresu. Zamislite samo taj osjećaj kada dođe kutija, puna mirisa i boja, i porodi u vama ono dijete koje ima želju da proba svaku. Svaki okus je poseban, to vam garantujemo. Unikatnost momenta daje smisao danu, i elan da nastavimo potragu za takvim detaljima.

Sarajevo njeguje svoju tradiciju slatkiša. Naše knedle su ušle u taj opus. Da li se radi o punjenju samo sa šljivom, ili kajsijom, Nutella-om ili crnom ili bijelom čokoladom, bananom ili Snickers-om, Naše knedle i one najravnodušnije ostavljaju željnim uživanja.

 


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X