Blind Food Tasting – Sarajevo Food Dictionary

Blind Food Tasting

U septembru smo obećali iznenađenja na jesen za sve SFD gurmane i jedno od njih je upravo naš prvi Blind Food Tasting event! Sarajevo Food Dictionary organizuje u saradnji sa izvanrednim timom u kuhinji Courtyard by Marriott, Sarajevo sa Chefom Robertom Vrgočem na čelu u fantastičnom ambijentu SOne Sky Lounge Sarajevo prvo iskustvo guštanja hrane “uspavljivanjem” jednog čula – čula vida.

Blind food tasting jedna je od najinteresantnijih pojava u kulinarskom svijetu. Suština jeste „uspavati“ jedno čulo-vid, te tim postupkom intenzivirati sva ostala što će, na koncu, rezultirati boljim razumijevanjem onoga što jedemo. Ljudi su vizuelni tipovi, te sam izgled ima jak utjecaj na ukupan doživljaj određenog jela. Nemogućnost gledanja hrane utiče na njen okus, miris i generalno-percepciju.

Blind food tasting je odavno poznat trend, koji su chefovi diljem svijeta prigrlili, jer- zašto se u klasične noći pune divnih okusa, mirisa i hrane ne bi unijelo malo zabave?

Za ovu priliku, Chef Roberto Vrgoč je posložio 7 slijedova hrane od dva različita zalogaja na svakom od njih, za koja ćemo se, sa povezima na očima, morati poigrati da saznamo koji su i šta su uistinu! Slijedove hrane svakako nećemo pisati u opisu eventa kao što to inače radimo na SFD eventima, jer je cilj upravo njihova tajnost i naše uživanje u otrivanju ukusa!

Event nije pogodan za osobe sa alergijama ili nekom vrstom limitacije glede sastojaka, namirnica i ukusa.

Event je pogodan za sve smjele gurmane koji si žele priuštiti prvi Blind Food Tasting experience u Sarajevu i provesti noć istražujući vrhunsku hranu, u fanstatičnom ambijentu našeg domaćina i uz najbolje društvo SFD gurmana.

Na kraju noći, svim prisutnima će se obratiti Chef sa objašnjenjem menu-a koji smo guštali tokom eventa. Galerija slika sa SFD gurmanima sa povezima na očima biti će u najmanju ruku….posebna 🙂 Čekamo vas!

#SFD

Cijena eventa (7 slijedova ) : 25 KM
Broj mjesta: ograničen
Lokacija: SOne Sky Bar – Marriott Skenderija
Rezervacije i upiti na: info@sfd.ba


author
Piše: SFD
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary