Grad od čokolade – bajka koja postaje stvarnost – Sarajevo Food Dictionary

Grad od čokolade – bajka koja postaje stvarnost

Sjećate li se priče o Ivici, Marici, zloj vještici i kući sa čokoladnim zidovima? Hersheypark je odlučio bajku realizovati i napraviti, ne samo kuću od čokolade, već cijeli grad od čokolade!

Dakle-Hersheypark, tematski park sa zoološkim vrtom, vodenim parkom i još pregršt drugih zanimljivosti, odlučio je začiniti stvari i objaviti da naredne godine otvaraju „Chocolatetown“ odnosno Grad čokolade, koji će ispuniti SVE snove ljubitelja slatkiša. Ovaj projekat koštat će oko 150 miliona.

Narednog ljeta, ovaj zabavni park će otvoriti svoja vrata i pustiti vas da otkrijete sve tajne čokoladnog grada, ali i petnaestog rollercoastera zvanog Candymonium, koji će biti „najviši, najbrži, najslađi rollercoaster“ ikada. 

„Nevjerovatno smo uzbuđeni što ćemo sjajnu priču Hersheyparka obogatiti i ovim poglavljem. Chocolatetown će uistinu biti odličan spoj zabave i čokolade. Iskustva svih posjetitelja će definitivno dobiti jednu novu dimenziju“ rekao je John Lawn, predsjednik i CEO Hershey Entertainment & Resorts.

U čokoladnom gradu ćete moći uživati u tri savršena iskustva: Chocolatier restoran, bar i vrt, Miltonova radnja sa sladoledima i slatkišima. Hrana i piće će biti ukrašeni komadićima raznih čokolada, a u radnji sladoleda moći ćete posmatrati pravljenje sladoleda po originalnim Hershey recepturama.

Na kraju svoje posjete, zainteresovani će moći kupiti i suvenire i igračke, koji će vas uvijek podsjećati na magične trenutke u Hersheyparku.

Inače, Hersheypark je tematski park u Hersheyu, Pennsylvaniji. Milton S.Hershey ga je osnovao 1906.godine kao park u kojem će slobodno vrijeme provoditi zaposlenici Hershey tvornice čokolade. Hersheypark je dobitnik nagrade IAAPA Applause Award. Prvi rollercoaster ovog zabavnog parka zvao se Wild Cat, i bio je jako popularan 1923.godine. Kasnije su dodavali specifične rollercoastere, kao što je SooperDooperLooper.  Vodeni park otvorili su 2008.godine, a do 2016. su dodali i zoološki park. U sklopu Hersheyparka nalazi se i Hersheypark amfiteatar, kao i Music Box Theatre, a u predstavama posjetitelji posebno uživaju za vrijeme Halloweena i Božića.

Vlasnici su se pobrinuli da hrana i piće budu prilagođeni svačijim potrebama, pa ovdje možete naći i kosher restoran i više restorana koji nude gluten free hranu i peciva. Postoje čak i određena područja predodređena za grupne piknike, kao i grilovi, frozen yogurts štandovi, restorani sa morskim plodovima, raznim vrstama mesa i mnoštvo drugih. 

Uistinu-cijeli je Hersheypark, sa svim zanimljivostima koje nudi, zaista vrijedno i posebno iskustvo. Grad čokolade je samo dodatna poslastica koja će omogućiti ljudima svih uzrasta da prožive bajku iz djetinjstva. Ako vas put nekad nanese u Pennsylvaniju, u kojoj se nalazi-Hersheypark, obavezno ga posjetite!


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X