Najbolja riža od karfiola – Sarajevo Food Dictionary

Najbolja riža od karfiola

  • ½ karfiola
  • ½ veće glavice crnog luka
  • 1 srednji češanj bijelog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 5 isječenig badema, koje ste kratko propržili na suhoj tavi
  • 1 kašičica sitno nasječenog svježeg peršuna
  • Soli i bibera za okus
  1. Karfiol narendajte i stavite na zagrijanu tavu, da bi ga malo isušili.
  2. Dodajte maslinovo ulje i dalje pirjajte.
  3. Crni i bijeli luk isijecite sitno i dodajte karfiolu.
  4. Dok karfiol ne počne dobivati blagu žućkastu boju, nastavite miješati.
  5. Zatim dodajte bademe. Nastavite miješati.
  6. Dodajte limunov sok, i jos kratko promješajte i to je to. 🙂 Dobili ste idealan prilog u sve.
Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, i poznavajući sebe mogu lako zaključiti da moji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te razmišljajući ‘inžinjerski’ dosta pomaže kod cijele organizacije sastojaka i procedura u kuhanju. Kroz poznavanje pravih ljudi, i pomenutu strast prema hrani, radim i kao jedna od urednica fenomenalnog magazina, portala, vodiča za najbolju hranu – Sarajevo Food Dictionary-ja.

Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu.

Više praktičnih primjera u slikama možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary