SFD vam predstavlja – Urban Café Deli – Idealno mjesto za početi dan – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja – Urban Café Deli – Idealno mjesto za početi dan

Sa uzbuđenjem možemo reći da je Sarajevo dobilo još jedan centar odlične hrane. Radi se o Urban Café Deli, smještenom u Bosmal Arjaan by Rotana Hotelu. Ovakav koncept restorana je privukao veliku pažnju u svijetu, a kako stvari stoje i kod nas.

Zabavimo se sada ponudom koju imaju za najbitniji dio dana – jutro. Urban Café Deli je posebnu pažnju posvetio stvaranju jelovnika za duručak. Šta kažete kako li je početi dan sa Benedict jajima sa dimljenim lososom ili možda breakfast sendvičem, koji čine tostirani kroasan, kajgana od dva jajeta, sir i pureća šunka?

Na doručak meniju se nalazi Shakshuka, koju čine jaja koja su poširana u paradajz sosu sa slanutkom paprikom, i malo pavlake da učini doživljaj kremastijim. Izuzetno ukusno i zdravo jelo, koje bi svakome preporučili. 

Ukoliko jaja ipak nisu vaš prvi izbor za duručak, u Urban Café Deli imate opciju da naručite zobenu kašu sa sušenim brusnicama, sezonsko rezano voće i neprikosnovenu domaću granolu posluženu sa nemasnim jogurtom, sezonskim voćem i medom od djeteline.

Ako ipak ne stignete na doručak, koji se služi od 6:00 do 14:00, imate opciju i za cjelodnevni doručak koji se služi – cijeli dan. Ovdje možete naručiti nezamjenjivi engleski doručak, u kojem su poslužena jaja sa gratiniranim krompirom, zapečenim grahom, kobasicom, purećom šunkom, grilovanim paradajzom i pecivom.

Na kraju ovog prvog u nizu četiri članka, zaključićemo priču zaključkom da je U Urban Café Deli posvećena je velika pažnja nastanku gastronomskih jela, koji predstavljaju eksploziju okusa standardnih recepata, kombinovanih sa orginalnim recepturama. Jelovnik je prepun dokaza kulinarskih vještina ekipe koja pripema hranu, i umjetnosti kod serviranja. Šta drugo da kažemo nego šta čekate, odaberite doručak ili neki od nevjerovatnih jela koji se nalaze u jelovniku ovog nevjerovatnog restorana.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X