SFD vam predstavlja – Urban Café Deli – Restoran koji cijeni domaće – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja – Urban Café Deli – Restoran koji cijeni domaće

Urban café.deli je mnogo više od restorana.
Naravno njihov jelovnik pršti od okusa, raznih kuhinja i svježih ideja, ali ono što se posebno ističe jeste filozofija na kojoj počiva ovaj restoran. Urban café.deli je mjesto za druženje s ležernim ambijentom koji potencira duh zajednice i dinamičnu atmosferu koja promoviše društvenu korist.

Na šta tačno mislimo ovdje?

Imajući puno povjerenje u bosanskohercegovačke proizvode, Urban café.deli je odlučio da kombinacijom svoje inspiracije za radom s internacionalnim kuhinjima i prvoklasnih proizvoda, izvuče iz sjene u većini slučajeva potcjenjene lokalne proizvode. Kroz izložbeni dio domaćih proizvoda, i jela napravljenih na način da se esencija najboljeg servira vama na tanjir, Urban café.deli počinje da utiče na svijest i lagano educira svoje posjetioce o okusima koji se nalaze oko njih.

Nije bitno da li se radi o lokalnom posjetiocu ili o nekom posjetiocu iz strane države, ovakav izložbeni dio predstavalja promociju naše zemlje kroz ono najvažnije – proizvode koji nastaju kroz veliki trud i rad i saradnju s prirodom.

Ne bi bilo fer da nakon što smo spomenuli i opisali o kakvoj se kvaliteti svježih namirnica radi, da te iste u izvornom obliku ne možete kupiti. Odaberite Kupreški sir ili onaj koji je odležao u hrastovoj kori. Tu su i razne kombinacije ulja i sira s biberom, čilijem ili začinskim biljem, meda sa marelicama i grožđicama te drugih superfood i odmaćih proizvoda. Posebna pozornost je stavljena i na ambalaže, koje kroz svoj rustikalno, praktično te u mnogome moderno pakiranje predstavljaju izuzetan suvenir i podsjećanje na posjetu jednom mjestu koji je odlučio vrhunske bosanskohercegovačke proizvode pustiti u avanturističku fuziju s ostalim kuhinjama.

Samo najbolji sastojci daju najbolje rezultate, i to je lajt motiv Urban café.delija koji se provlači kroz svako obraćanje personala gostima, svakom posluženom jelu, kao i atmosferi koja vlada u bilo koje doba dana kada posjetite ovo mjesto.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X