1 šolja riže (odaberite rižu koja vama najviše odgovara)
1 manji limun
3 kašike maslinovog ulja
1 veća mrkva
Šaka celera (list)
Susam
So
———————
- Skuhajte rižu prema uputama. Bilo bi dobra do bude Al dente, jer kao takva se odlično stapa sa ostalim sastojcima.
- Gotovu rižu pospite sokom od limuna, i narendajte limunove kore.
- Dodajte maslinovo ulje, i pospite sa celerom koji ste usitnili ne na previše sitno. Izmješajte.
- Mrkvu očistite, nasijecite na jednake komadiće i tako svježu, termički neobrađenu umješajte u rižu.
- Susam kratko prepržite, i pospite preko.
Ovakvu rižu možete poslužiti zasebno hladnu te dodati kukuruz ili grašak, a možete poslužiti kao prilog uz meso ili neki drugi protein. Izenandićete se kako dodavanje ovih sastojaka može toliko da uzdigne rižu kao jednostavnu namirnicu.