Burger s pohovanom piletinom – Sarajevo Food Dictionary

Burger s pohovanom piletinom

Sastojci:

  • Pecivo
  • Paradajz
  • Luk
  • Majoneza
  • Bijeli luk u prahu
  • Sol
  • Biber
  • Piletina (file)
  • 150g dva puta faširane junetine
  • Cheddar sir
  • Salata
  • Panko prezla
  • Brašno
  • Dimljena paprika
  • Chili
  • Bosiljak
  • Jaje

Priprema

  1. Pohovanje piletine: u tri tanjira raspodijelite panko prezlu, jedno jaje koje ćete umutiti i u treći tanjir stavite brašno sa slatkom dimljenom paprikom, chilijem, bosiljkom, malo soli i bibera. Piletinu pohujte tako što ćete komadiće filea prvo uvaljati u brašno i začine, pa jaje pa prezlu, pa još jednom u jaje i ponovo u prezlu. Pržiti u šerpi ili tavi s mnogo ulja.
  2. Nakon što ste pohovali piletinu, istu ostavite na kuhinjski papir kako bi upio masnoću, a zatim tostirajte pecivo i ispržite meso za burger. Meso obavezno posolite i pobiberite.
  3. Dok se meso prži, izrežite paradajz na kriške i luk što sitnije. Nemojte zaboraviti da istopite cheddar sir na mesu.
  4. Napravite sos tako što ćete u majonezu dodati isjeckani luk i malo češnjaka u prahu i promješati.
  5. Nakon što je meso gotovo (po vašoj želji srednje pečen ili skroz) formirajte burger tako što ćete prvo na donji dio peciva namazati sos, pa staviti salatu i paradajz (paradajz posolite), na to dodajte burger meso, zatim i piletinu te poklopite s gornjim dijelom peciva na koji ćete namazati još malo sosa.

Uživajte!

 


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X