Mac N Cheese burger – Sarajevo Food Dictionary

Mac N Cheese burger

Sastojci:

  • Makaroni
  • 4 vrste sira: Feta, Bajuval, Gauda, Cheddar sir
  • Vrhnje za kuhanje ili mlijeko
  • Vlasac
  • Suho meso
  • 200g dva puta faširanog junećeg mesa
  • Pecivo
  • Gauda sirni namaz
  • Sol
  • Biber

Priprema:

  1. Prvo skuhajte makarone, tako što ćete u malu šerpu nasuti dovoljno vode za vašu količinu makarona, te dodati iste kada je voda prokuhala. Samo prije toga posolite vodu. Kada su makaroni skuhani, iscjedite ih te u vratite u šerpu u kojoj su se kuhali. U makarone dodajte vrhnja za kuhanje ili mlijeka te lagano dodajte sav sir koji ste pripremili i suho meso. Kada se sir istopi, dodajte vrlo malo soli i vlasca.
  2. Dok se makaroni kuhaju, ispržite meso na klasični način kao do sada. Formirajte pljesku, posolite i pobiberite i pržite po želji, srednje pečeno ili skroz pečeno.
  3. Burger složite tako što ćete na tostirano pecivo prvo namazati Gauda sirnog namaza, staviti burger meso te preko mac'n'cheese. Sve poklopite s drugim dijelom peciva i…

Uživajte!

 


author
Piše: SFD
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary