Sarajevo Food Dictionary

Jedno od zanimljivijih i kvalitetnijih mjesta u Sarajevu kada je u pitanju morska hrana, mali kutak Mornar, otvoren prije 2 godine u Zagrebačkoj ulici na Grbavici, osim što iz dana u dan opravdava svoju kvalitetu namirnica i ukusa jela, poigrao se sa menijem i proširio ga za jedno značajno pojačanje na radost svih ljubitelja morske kuhinje. Riječ je o carpaccio od hobotnice serviran na divljoj rukoli sa pet vrsta bibera i prelivom od prirodnog sosa od nara. Cijena jela je 18,00 KM. Kako saznajemo od vlasnika restorana, Mornar će uskoro biti mjesto koje će isključivo odobravati pušenje IQOS i ukinuti duhanski dim. Restoran je također uveo i novitet za sve gurmane sa kućnim ljubimcima i postao jedan od rijetkih pet friendly mjesta u Sarajevu.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X