Zdrave mini čokoladice – Sarajevo Food Dictionary

Zdrave mini čokoladice

Sastojci

  • 2 manja obarena batata
  • 1 šolja mljevenih lješnjaka
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Med po želji
  • Puter
  • Sastojic za zdravu čokoladu:

3 kašike kokosovog ulja

  • 3 kašike sirovog kakao praha
  • 1 kašika meda

1.U posudi pomješajte obaren batat,mljeveni lješnjak,kokosovo ulje i med. Možete za to koristiti blender. Kada se svi sastojci sjedine stavite ih u kockastu posudu ili kalup ili stavite u zamrzivač. Kada se stegne iseckajte na sitnije kocke i svaku kocku tako zaledjenu uvaljajte u otopljenu čokoladu sa puterom.. Držite zdrave čokoladice u frižideru.

Amela Ivković O'Reilly je jedna fenomanalna žena, koja svojom upornošću i unutarnjom snagom pomiće granice znanja i važnosti zdrave ishrane u BiH, a i šire.

Radila je s glavnim stručnjacima na području prehrane, biljnog porijekla, osteopatije, refleksologije, akupunkture i kognitivne psihologije. Radila je u klinikama u Dublinu, Londonu i Gran Canariji, gdje i dalje ima svoje klijente. Osim rada u privatnoj praksi, nedavno je na korporativnoj razini radila na projektu vodeće europske tvrtke DM i kreirala prehrambeni program, uključujući njihove proizvode iz Alnatura asortimana.

Kao član škole Family Macrobiotics redovno drži predavanja na različite teme za domaće stanovnike i za međunarodnu zajednicu na engleskom jeziku. Redoviti je gost na raznim TV i radio stanicama na različitim temama zdravlja i prehrane. Surađivala je na projektu UNDP-a u promicanju lokalne, organske hrane. Amela je članica irskog udruženja prehrambenih terapeuta, Udruženja nutricionističkih terapeuta iz Velike Britanije i Kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije.

Predsjednica je Skupštine Udruženja Zelenog vijeća i zajedno trenutno rade na projektu edukacije školske djece o zdravom životu. Surađuje sa Smart Food iz Crne Gore na razvoju obrazovnih programa za djecu i odrasle na različitim temama vezanim za zdrav način života i prevenciju bolesti.

Više info na

http://nutricionista.ba/

https://www.facebook.com/aivkovicoreilly

https://www.instagram.com/amela_nutritionist/?hl=en


author
Let's get social
Vlogging Nutricionista.ba

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary