Zdrave mini čokoladice – Sarajevo Food Dictionary

Zdrave mini čokoladice

Sorry, this entry is only available in english. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sastojci

  • 2 manja obarena batata
  • 1 šolja mljevenih lješnjaka
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Med po želji
  • Puter
  • Sastojic za zdravu čokoladu:

3 kašike kokosovog ulja

  • 3 kašike sirovog kakao praha
  • 1 kašika meda

1.U posudi pomješajte obaren batat,mljeveni lješnjak,kokosovo ulje i med. Možete za to koristiti blender. Kada se svi sastojci sjedine stavite ih u kockastu posudu ili kalup ili stavite u zamrzivač. Kada se stegne iseckajte na sitnije kocke i svaku kocku tako zaledjenu uvaljajte u otopljenu čokoladu sa puterom.. Držite zdrave čokoladice u frižideru.

Amela Ivković O’Reilly je jedna fenomanalna žena, koja svojom upornošću i unutarnjom snagom pomiće granice znanja i važnosti zdrave ishrane u BiH, a i šire.

Radila je s glavnim stručnjacima na području prehrane, biljnog porijekla, osteopatije, refleksologije, akupunkture i kognitivne psihologije. Radila je u klinikama u Dublinu, Londonu i Gran Canariji, gdje i dalje ima svoje klijente. Osim rada u privatnoj praksi, nedavno je na korporativnoj razini radila na projektu vodeće europske tvrtke DM i kreirala prehrambeni program, uključujući njihove proizvode iz Alnatura asortimana.

Kao član škole Family Macrobiotics redovno drži predavanja na različite teme za domaće stanovnike i za međunarodnu zajednicu na engleskom jeziku. Redoviti je gost na raznim TV i radio stanicama na različitim temama zdravlja i prehrane. Surađivala je na projektu UNDP-a u promicanju lokalne, organske hrane. Amela je članica irskog udruženja prehrambenih terapeuta, Udruženja nutricionističkih terapeuta iz Velike Britanije i Kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije.

Predsjednica je Skupštine Udruženja Zelenog vijeća i zajedno trenutno rade na projektu edukacije školske djece o zdravom životu. Surađuje sa Smart Food iz Crne Gore na razvoju obrazovnih programa za djecu i odrasle na različitim temama vezanim za zdrav način života i prevenciju bolesti.

Više info na

http://nutricionista.ba/

https://www.facebook.com/aivkovicoreilly

https://www.instagram.com/amela_nutritionist/?hl=en


author
Let’s get social
Vlogging Nutricionista.ba

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary