Sarajevo Food Dictionary

Sastojci:

  • jedan batat
  • 150 g svježih gljiva
  • rukola
  • crne masline
  • maslinovo ulje,so,bosiljak
  • kokosov puter ili puter
  • klice I orasi po želji

1.Batat isjecite na kolutove,posolite i premažite maslinovim uljem.Poredajte kolutove na papir za pečenje i kratko pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni,tek toliko da krompir omekša.

2.U tavu stavite kokosov puter pa dodajte sitno isjeckane gljive i dinstajte dok ne omekšaju. Pred sami kraj posolite i dodajte bosiljak.

3.Na kolutove batata redajte gljive, zatim sitno isjeckanu rukolu i crne masline sječene na kolutove.Po želji prelite maslinovim uljem I ukrasite sa klicama I orasima.

Amela Ivković O’Reilly je jedna fenomanalna žena, koja svojom upornošću i unutarnjom snagom pomiće granice znanja i važnosti zdrave ishrane u BiH, a i šire.

Radila je s glavnim stručnjacima na području prehrane, biljnog porijekla, osteopatije, refleksologije, akupunkture i kognitivne psihologije. Radila je u klinikama u Dublinu, Londonu i Gran Canariji, gdje i dalje ima svoje klijente. Osim rada u privatnoj praksi, nedavno je na korporativnoj razini radila na projektu vodeće europske tvrtke DM i kreirala prehrambeni program, uključujući njihove proizvode iz Alnatura asortimana.

Kao član škole Family Macrobiotics redovno drži predavanja na različite teme za domaće stanovnike i za međunarodnu zajednicu na engleskom jeziku. Redoviti je gost na raznim TV i radio stanicama na različitim temama zdravlja i prehrane. Surađivala je na projektu UNDP-a u promicanju lokalne, organske hrane. Amela je članica irskog udruženja prehrambenih terapeuta, Udruženja nutricionističkih terapeuta iz Velike Britanije i Kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije.

Predsjednica je Skupštine Udruženja Zelenog vijeća i zajedno trenutno rade na projektu edukacije školske djece o zdravom životu. Surađuje sa Smart Food iz Crne Gore na razvoju obrazovnih programa za djecu i odrasle na različitim temama vezanim za zdrav način života i prevenciju bolesti.

Više info na

http://nutricionista.ba/

https://www.facebook.com/aivkovicoreilly

https://www.instagram.com/amela_nutritionist/?hl=en


author
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X