Zdravi kanapei sa batatom – Sarajevo Food Dictionary

Zdravi kanapei sa batatom

Sorry, this entry is only available in english. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sastojci:

  • jedan batat
  • 150 g svježih gljiva
  • rukola
  • crne masline
  • maslinovo ulje,so,bosiljak
  • kokosov puter ili puter
  • klice I orasi po želji

1.Batat isjecite na kolutove,posolite i premažite maslinovim uljem.Poredajte kolutove na papir za pečenje i kratko pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni,tek toliko da krompir omekša.

2.U tavu stavite kokosov puter pa dodajte sitno isjeckane gljive i dinstajte dok ne omekšaju. Pred sami kraj posolite i dodajte bosiljak.

3.Na kolutove batata redajte gljive, zatim sitno isjeckanu rukolu i crne masline sječene na kolutove.Po želji prelite maslinovim uljem I ukrasite sa klicama I orasima.

Amela Ivković O’Reilly je jedna fenomanalna žena, koja svojom upornošću i unutarnjom snagom pomiće granice znanja i važnosti zdrave ishrane u BiH, a i šire.

Radila je s glavnim stručnjacima na području prehrane, biljnog porijekla, osteopatije, refleksologije, akupunkture i kognitivne psihologije. Radila je u klinikama u Dublinu, Londonu i Gran Canariji, gdje i dalje ima svoje klijente. Osim rada u privatnoj praksi, nedavno je na korporativnoj razini radila na projektu vodeće europske tvrtke DM i kreirala prehrambeni program, uključujući njihove proizvode iz Alnatura asortimana.

Kao član škole Family Macrobiotics redovno drži predavanja na različite teme za domaće stanovnike i za međunarodnu zajednicu na engleskom jeziku. Redoviti je gost na raznim TV i radio stanicama na različitim temama zdravlja i prehrane. Surađivala je na projektu UNDP-a u promicanju lokalne, organske hrane. Amela je članica irskog udruženja prehrambenih terapeuta, Udruženja nutricionističkih terapeuta iz Velike Britanije i Kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije.

Predsjednica je Skupštine Udruženja Zelenog vijeća i zajedno trenutno rade na projektu edukacije školske djece o zdravom životu. Surađuje sa Smart Food iz Crne Gore na razvoju obrazovnih programa za djecu i odrasle na različitim temama vezanim za zdrav način života i prevenciju bolesti.

Više info na

http://nutricionista.ba/

https://www.facebook.com/aivkovicoreilly

https://www.instagram.com/amela_nutritionist/?hl=en


author
Let’s get social
Vlogging Nutricionista.ba

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary