SFD vam predstavlja – Slastičarna Sendi – idealno mjesto za preukusni desert – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja – Slastičarna Sendi – idealno mjesto za preukusni desert

Vrijeme je da vam detaljnije predstavimo slatku oazu, mjesto gdje je fantazija pretočena u stvarnost. Odmah pored Mercatora na Dobrinji nalazi se slastičarna Sendi.

Svi veći događaji u životu su ispraćeni slatkim programom, tako se slastičarna Sendi potrudila da okusima koje kombinuje u svojim desertima i u našim glavama vrati vrijeme i izvuče uspomene koje su duboko zakopane.

U ovom članku predstavićemo vam dvije torte koje morate probati u Sendiju. Jako je bitno da naglasimo da sve njihove torte možete kupiti na komad da uživate na licu mjesta ili da cijelu tortu ponesete sa sobom i počastite svoje najmilije ili radne kolege za neki vama bitan datum.

Prva torta je Milena, napravljena od maline, koja stvara idealnu kombinaciju slatkog kiselkastog okusa koju razbija čokolada s lješnjacima s hrskavim momentom. Torta je prelivena bijelom čokoladom, i tako je cijeli doživljaj zaokružen mliječim okusom, koji budi nostalgiju.

Istaknućemo ovdje još i Orange tortu. Ova torta se izdvaja po prekrasnom čokoladnom biskvitu, kremastim međuslojevima, i želeom od narandže prelivenim odozgo. Perfekcija.

Slastičarna Sendi je jedno od onih mjesta koje bi istovremeno preporučili svima, ali i zauvijek šutjeli o tome, jer nekako želimo da to bude naše utočište gdje nas uvijek čeka omiljeni kolač i slobodna stolica. Ali danas se osjećamo velikodušno, i zato vas otvoreno pozivamo da posjetite Sendi, koji pored prekrasnog enterijera u pastelnim bojama ima i šarmantnu baštu koju jedva čeka otvoriti čim dođu malo ljepši dani.

Saznajte vise na Facebook-u (Slastičarna Sendi), Instagramu (@slasticarnasendi) kao i na njihovoj webstranici (http://slasticarna.sendi.ba/).

 


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X