SFD vam predstavlja – Slastičarna Sendi – idealno mjesto za preukusni desert – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja – Slastičarna Sendi – idealno mjesto za preukusni desert

Sorry, this entry is only available in english. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vrijeme je da vam detaljnije predstavimo slatku oazu, mjesto gdje je fantazija pretočena u stvarnost. Odmah pored Mercatora na Dobrinji nalazi se slastičarna Sendi.

Svi veći događaji u životu su ispraćeni slatkim programom, tako se slastičarna Sendi potrudila da okusima koje kombinuje u svojim desertima i u našim glavama vrati vrijeme i izvuče uspomene koje su duboko zakopane.

U ovom članku predstavićemo vam dvije torte koje morate probati u Sendiju. Jako je bitno da naglasimo da sve njihove torte možete kupiti na komad da uživate na licu mjesta ili da cijelu tortu ponesete sa sobom i počastite svoje najmilije ili radne kolege za neki vama bitan datum.

Prva torta je Milena, napravljena od maline, koja stvara idealnu kombinaciju slatkog kiselkastog okusa koju razbija čokolada s lješnjacima s hrskavim momentom. Torta je prelivena bijelom čokoladom, i tako je cijeli doživljaj zaokružen mliječim okusom, koji budi nostalgiju.

Istaknućemo ovdje još i Orange tortu. Ova torta se izdvaja po prekrasnom čokoladnom biskvitu, kremastim međuslojevima, i želeom od narandže prelivenim odozgo. Perfekcija.

Slastičarna Sendi je jedno od onih mjesta koje bi istovremeno preporučili svima, ali i zauvijek šutjeli o tome, jer nekako želimo da to bude naše utočište gdje nas uvijek čeka omiljeni kolač i slobodna stolica. Ali danas se osjećamo velikodušno, i zato vas otvoreno pozivamo da posjetite Sendi, koji pored prekrasnog enterijera u pastelnim bojama ima i šarmantnu baštu koju jedva čeka otvoriti čim dođu malo ljepši dani.

Saznajte vise na Facebook-u (Slastičarna Sendi), Instagramu (@slasticarnasendi) kao i na njihovoj webstranici (http://slasticarna.sendi.ba/).

 


author
By SFD
Let’s get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary