Sarajevo Food Dictionary

Sastojci:

  • Pecivo
  • 150g dva puta faširanog junećeg mesa
  • 200g faširanog junećeg mesa za Bolognese smjesu
  • 200g bolognese sosa
  • Svježi bosiljak ili začin
  • Ljubičasti luk
  • Gauda sir

Priprema:

  1. Ukoliko imate svježeg bosiljka, isjeckajte te podijelite na dvije strane jer će jedna ići u sos, a druga će biti kao dekoracija na burger. Također isjeckajte i luk. Zatim ćete isti ispržiti te dodati meso i kada je gotovo dodati bolognese sos.
  2. Dok se bolognese smjesa pravi, tostirajte pecivo i pripremite meso za burger. Meso posolite i pobiberite. Nemojte zaboraviti da istopite sir na mesu.
  3. Burger ćete složiti tako što ćete na pecivo staviti burger meso s istopljenim sirom, na to dodati bolognese smjesu, staviti malo svježeg bosiljka te na to sve staviti krišku sira da se istopi dok je meso vruće. Poklopite s godnjim dijelom peciva.

Uživajte!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X