Bolognese burger – Sarajevo Food Dictionary

Bolognese burger

Sastojci:

  • Pecivo
  • 150g dva puta faširanog junećeg mesa
  • 200g faširanog junećeg mesa za Bolognese smjesu
  • 200g bolognese sosa
  • Svježi bosiljak ili začin
  • Ljubičasti luk
  • Gauda sir

Priprema:

  1. Ukoliko imate svježeg bosiljka, isjeckajte te podijelite na dvije strane jer će jedna ići u sos, a druga će biti kao dekoracija na burger. Također isjeckajte i luk. Zatim ćete isti ispržiti te dodati meso i kada je gotovo dodati bolognese sos.
  2. Dok se bolognese smjesa pravi, tostirajte pecivo i pripremite meso za burger. Meso posolite i pobiberite. Nemojte zaboraviti da istopite sir na mesu.
  3. Burger ćete složiti tako što ćete na pecivo staviti burger meso s istopljenim sirom, na to dodati bolognese smjesu, staviti malo svježeg bosiljka te na to sve staviti krišku sira da se istopi dok je meso vruće. Poklopite s godnjim dijelom peciva.

Uživajte!


author
Piše: SFD
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary