Bolognese burger – Sarajevo Food Dictionary

Bolognese burger

Sorry, this entry is only available in english. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sastojci:

  • Pecivo
  • 150g dva puta faširanog junećeg mesa
  • 200g faširanog junećeg mesa za Bolognese smjesu
  • 200g bolognese sosa
  • Svježi bosiljak ili začin
  • Ljubičasti luk
  • Gauda sir

Priprema:

  1. Ukoliko imate svježeg bosiljka, isjeckajte te podijelite na dvije strane jer će jedna ići u sos, a druga će biti kao dekoracija na burger. Također isjeckajte i luk. Zatim ćete isti ispržiti te dodati meso i kada je gotovo dodati bolognese sos.
  2. Dok se bolognese smjesa pravi, tostirajte pecivo i pripremite meso za burger. Meso posolite i pobiberite. Nemojte zaboraviti da istopite sir na mesu.
  3. Burger ćete složiti tako što ćete na pecivo staviti burger meso s istopljenim sirom, na to dodati bolognese smjesu, staviti malo svježeg bosiljka te na to sve staviti krišku sira da se istopi dok je meso vruće. Poklopite s godnjim dijelom peciva.

Uživajte!


author
By SFD
Let’s get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary