Granola – domaći musli – Sarajevo Food Dictionary

Granola – domaći musli

300gr zobenih pahuljica
5 kašika meda
4 kašike kokosovog ulja

Prva tri sastojka su osnovna, ispod ću napisati sve one koje možete odabrati i kombinirati po vlastitom okusu (čitaj: šta imate kod kuće):
Orašasti plodovi: bademi, lješnjaci, indijski orah, orah, pekan, chia sjemenke, lan…
Čokolada mliječna, tamna ili bijela može koja god se vama najviše sviđa
Suho voće: brusnice, marelice, kajsije, šljive, kokos…
Začini: cimet, kardamon…

Moja najdraža kombinacija su bademi, pekan, chia, lan, tamna čokolada….

Serviram ih sa bademovim mlijekom i bananom.

1. Upalite rernu na 150 stepeni
2. Sve pomiješajte u zdjelu i prebacite na papir za pečenje.
3. Pecite dok ne porumeni.
4. Granolu izlomite i stavite u staklenu teglu i možete je grickati uz film ili jesti za doručak sa mlijekom.

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, i poznavajući sebe mogu lako zaključiti da moji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te razmišljajući ‘inžinjerski’ dosta pomaže kod cijele organizacije sastojaka i procedura u kuhanju. Kroz poznavanje pravih ljudi, i pomenutu strast prema hrani, radim i kao jedna od urednica fenomenalnog magazina, portala, vodiča za najbolju hranu – Sarajevo Food Dictionary-ja.

Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu.

Više praktičnih primjera u slikama možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary