Granola – domaći musli – Sarajevo Food Dictionary

Granola – domaći musli

Sorry, this entry is only available in english. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

300gr zobenih pahuljica
5 kašika meda
4 kašike kokosovog ulja

Prva tri sastojka su osnovna, ispod ću napisati sve one koje možete odabrati i kombinirati po vlastitom okusu (čitaj: šta imate kod kuće):
Orašasti plodovi: bademi, lješnjaci, indijski orah, orah, pekan, chia sjemenke, lan…
Čokolada mliječna, tamna ili bijela može koja god se vama najviše sviđa
Suho voće: brusnice, marelice, kajsije, šljive, kokos…
Začini: cimet, kardamon…

Moja najdraža kombinacija su bademi, pekan, chia, lan, tamna čokolada….

Serviram ih sa bademovim mlijekom i bananom.

1. Upalite rernu na 150 stepeni
2. Sve pomiješajte u zdjelu i prebacite na papir za pečenje.
3. Pecite dok ne porumeni.
4. Granolu izlomite i stavite u staklenu teglu i možete je grickati uz film ili jesti za doručak sa mlijekom.


author
By SFD
Autorica teksta

Pitch in the Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, i poznavajući sebe mogu lako zaključiti da moji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te razmišljajući ‘inžinjerski’ dosta pomaže kod cijele organizacije sastojaka i procedura u kuhanju. Kroz poznavanje pravih ljudi, i pomenutu strast prema hrani, radim i kao jedna od urednica fenomenalnog magazina, portala, vodiča za najbolju hranu – Sarajevo Food Dictionary-ja.

Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu.

Više praktičnih primjera u slikama možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X