Restoran „Bašča kod Ene“ na Sedreniku uveo u ponudu domaće njoke i knedle „Mama Manufaktura“ – Sarajevo Food Dictionary

Restoran „Bašča kod Ene“ na Sedreniku uveo u ponudu domaće njoke i knedle „Mama Manufaktura“

Sorry, this entry is only available in english. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Jedan od ubjedljivo najboljih restorana tradicionalne kuhinje „Bašča kod Ene“ smješten na Sedreniku u zavidno jednostavno ali upečatljivo dekorisanoj tradicionalnoj bosanskoj kući, uveo je novitet u svoj meni početkom godine. Riječ je o saradnji sa proizvodima „Mama Manufaktura“, mladim gastro projektom koji je krajem 2019. godine krenuo sa radom u proizvodnju domaćih njoka i knedli. Njoke pripremaju po kako kažu „maminom receptu“ u dvije varijante: basic i sa špinatom, a obje opcije su pogodne za sve ljubitelje ovog jela sa intolerancijom na gluten budući da se prave bez istog. U slatkom dijelu ponude, knedle „Mama Manufaktura“ su spravljene prema starinskom receptu i to u četiri ukusa: klasične sa šljivama, malinom i vanilija kremom, makom i sa čokoladnim punjenjem.

Bašča kod Ene u svojoj ponudi služi navedene njoke na malo drugačiji način, u duhu samog restorana i tradicionalnih jela, tako da su uklopili basic njoke sa travničkim sirom kao varijacija na temu domaćeg pilava, te njoke sa prelivom od klepa. Apsolutno zanimljiva ponuda koju svakako vrijedi probati.


author
By SFD
Let’s get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary