Sarajevo Food Dictionary

Sastojci:

  • Četiri kriške tost hljeba
  • Maslac
  • Mozzarella sir
  • Gauda sira
  • Dimljeni sir po želji
  • Cheddar sir
  • Začini: sol, biber, dimljena paprika
  • 180g junećeg faširanog mesa

Priprema:

  1. U jednoj tavi ispržite meso tako što ćete formirati pljeskavicu, posoliti i pobiberiti s obje strane i pržiti po želji. Za savršen medium rare pecite otprilike osam minuta.
  2. Dok se meso prži u drugoj tavi pripremite grilled cheese sednviče. Prvo pripremite sir, zatim na krišku namažite maslaca i tu stranu s maslecem stavite na tavu, zatim poredajte sir i dodajte začine. Zatim ćete prekriti s drugom kriškom na koju ćete namazati maslac. Takav grilled sendvič okrećite na tavi sve dok se sir ne istopi i dok hljeb ne dobije smeđkastu boju. To uradite isto i za drugi.
  3. Kada je gotovo meso i grilled cheese sendviči, burger formirajte tako što ćete prvo jedan grilled cheese sednvič staviti na tanjir, zatim meso i na meso staviti i drugi grilled cheese sendvič. Proces možete pogledati i u videu ispod recepta.

Uživajte!

 


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X