Prva Škola zdravog kuhanja – Sarajevo Food Dictionary

Prva Škola zdravog kuhanja

Predstavljamo vam novi projekat iz kreativne gastro kuhinje Sarajevo Food Dictionary u saradnji sa Biona Zdrava Hrana – Prva Škola zdravog kuhanja u Sarajevu!

Projekat smo pokušali realizovati na jesen 2019. uz drugog partnera, no iz logističkih razloga nismo uspjeli obezbijediti vam najbolji plan i program, a ispod najboljeg ne želimo ni raditi. Od jeseni 2019. pa do sada smo pomno i planirano zakuhavali prvu Školu zdravog kuhanja i sastavili smo vam najbolji mogući školski plan i program, uz vrhunske predavače i puno više školskih časova.

Pitate se šta je naša Škola zdravog kuhanja?

Mjesto gdje ćemo svi mi koji pazimo na svoj način života, način ishrane, na naš wellbeing, svi oni koji su već daleko na ovome putu kao i svi oni koji su tek zaplovili u svijet zdrave ishrane moći steći i proširiti znanja teorijska i praktična o tome kako zdravo kuhati, hraniti se i živjeti.

Koliko traje Škola zdravog kuhanja?

4 sedmice, počevši od 11.03.2020. do 01.04.2020. godine.
Viđamo se jednom sedmično (srijedom) na 3 uzastopna časa od 45 min svaki. Prvi čas je uvijek teoretski, dok su preostala dva praksa prethodno odslušanog.
Na svakom susretu ćemo imati različite predavače, dok ćemo na zadnjem času 01.04.2020. imati 4 uzastopna časa i zajedničko druženje sa svim predavačima te posebnu zakusku i dodjelu diploma.

Ko su predavači Škole zdravog kuhanja?

Sandra Puhar – ayurvedski kuhar i instruktor joge
Almir Mukača – profesionalni kuhar i rawfood expert
Kenan Suljagić – magistar nutricionizma
Nidžara Ćatović – kineziolog, rawfood i veganski kuhar

Nastojali smo vam objediniti znanja sa polja zdrave ishrane sa svih strana, tako smo za ovu Školu okupili kuhare, nutricioniste, fitnes instruktore, joga instruktore, ayuverske kuhare i kineziologe da nam, svako iz svoje oblasti, prenese najobuhvatnije znanje iz ovog polja.

Koliko košta Škola zdravog kuhanja i kako se registrovati?

Prva Škola zdravog kuhanja košta 220 KM za svih 14 časova trajanja Škole. Svoje mjesto prijavljujete mailom na info@sfd.ba a jednokratnu uplatu vršite u prostorijama Biona Zdrava Hrana u roku od 24h od prijave e-mailom. Nakon izvršene uplate dobiti ćete potvrdni voucher o istoj.

Koliko polaznika prima Školazdravog kuhanja?

Maksimalno 20 polaznika. Svi polaznici biti će obezbijeđeni sa školskim materijalom potrebnim za praćenje časova.

Više detalja o Modulima predavanja, predavačima i nastavnom planu i programu možete pročitati na postovima unutar samog eventa, a za sve naknadne upite možete se obratiti putem maila slanjem svojih pitanja na info@sfd.ba

Radujemo se ovom novom poduhvatu te prelijepom novom projektu!Čekamo vas naredni mjesec na prvom času prve Škole zdravog kuhanja!

#SFD


author
Piše: SFD
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary