Sarajevo Food Dictionary

1kg prokulica
3 češnja bijelog luka
Maslinovo ulje
So
Biber
1 kesica parmezana ili svježi parmezan

  1. Upalite rernu na 180 stepeni.
  2. Prokulice očistite i nasijecite na pola.
  3. Stavite ih u tepsiju, dodajte maslinovo ulje, so, biber, parmezan i bijeli luk koji ste prethodno zgnječili nožem. Bijeli luk ostavite u ljusci, da ne bi izgorio.
  4. Sve dobro izmješajte i u rernu na 10 minuta, izvadite promješajte i naad u rernu na još 10tak minuta.
  5. Prijatno.

author
Piše: SFD
Tekst by:

Pitch in the Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, i poznavajući sebe mogu lako zaključiti da moji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te razmišljajući ‘inžinjerski’ dosta pomaže kod cijele organizacije sastojaka i procedura u kuhanju. Kroz poznavanje pravih ljudi, i pomenutu strast prema hrani, radim i kao jedna od urednica fenomenalnog magazina, portala, vodiča za najbolju hranu – Sarajevo Food Dictionary-ja.

Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu.

Više praktičnih primjera u slikama možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X