SFD vam predstavlja – Slastičarna Sendi – Monoporcija, cijela jedna ideja samo vas – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja – Slastičarna Sendi – Monoporcija, cijela jedna ideja samo vas

Kada odlučite da otvorite slastičarnu, odlučite da svu svoju ljubav, znanje i zadovoljstvo koje imate dok gledate svoje najbliže kako uživaju u vašim slasticama, pretočite u jednu sretnu proizvodnju čiji glas će se proširiti što dalje tako da otvorite portal gušta za sve one koji dijele tu ljubav prema slasticama.
Slastičarna Sendi vrvi odličnim i smjelim kombinacijama, u kojoj će svako naći za sebe neki okus ili kombinaciju istih. Ono čemu ćemo se malo više posvetiti u ovom članku su monoporcije.
Monoporcije izgledaju poput malih torti, koje su izrađene u raznim kalupima, i zatim se, prateći provjerenu recepturu, ukrašavaju na razne načine. Ono najljepše kod monoporcija je taj neki osjećaj koji budi saznanje da ste za sebe dobili cijeli jedan koncept. Naravno torte imaju svoj šarm, ali monoporcije su jedna ideja poslužena u totalu samo za vas.
Istaknućemo monoporciju Barok. Ko ne bi bio lud za kombinacijom mekog biskvita, kokosa i bijele. Mala snježna bijela i nježna porcija čiste sreće, koja se zbog jednostavnosti najviše sviđa maloj raji, ali ni odrasli nisu imuni na okus i aromu koju pruža bezvremenski Barok.
Postoji još jedan monoporcija koju vole mališani, a i odrasli koji se sjećaju kao je to biti, a radi se o Čoko-mono, koja je u okus djetinjstva sa vazdušastim čokoladnim biskvitom, čokoladnom kremom i prelivom od čokolade. Čokoladni airbag za sve stresove koje možemo doživiti tokom jednog radnog dana.
Predstavićemo vam i Gerber. Ova monoporcija je prestavnik mirisnih i voćnih okusa, jer je utjelovljenje moćne višnje i kremaste vanilije, te zbog svog preliva u boji gerbera upravo nosi to ime.
Složićemo se, kolači stvarno mogu da promijene atmosferu događaja, jedan okus može da nam vrati vrijeme u glavi za čak deceniju ili više. Nekad je vrlo malo potrebno da budemo sretni, a to ‘malo’ zasigurno može postići graciozna monoporcija iz Sendija.


author
Piše: SFD
Autor teksta:

Sarajevo Food Dictionary

UpcomingEvents

Juli, 2020

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X