Nostalgični burger – Sarajevo Food Dictionary

Nostalgični burger

Sastojci:

  1. Pljeska iz merkta
  2. Pecivo
  3. Gauda namaz
  4. Kupus
  5. Majoneza
  6. Dimljena paprika, sol, biber

Priprema:

  1. U zdjelu stavite malo narezanog kupusa, jer ćemo praviti neku moju verziju američkog coleslawa, iliti američke salate. Dakle, kupus u zdjelu te dodajte dimljene paprike, soli i bibera. Dodajte dvije supene kašike majoneze i sve dobro promješajte.
  2. Zatim ćete tostirati pecivo i ispržiti pljesku. Tu nema mnogo filozofije, pržite po vašoj želji.
  3. Burger formirajte tako što ćete na pecivo namazati gauda sirni namaz te staviti coleslaw preko. Zatim na to stavite meso i to je to. Cijeli proces pravljena burgera i zašto je nazvan Nostalgični burger pogledajte u klipu u nastavku.

Uživajte!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X