SFD vam predstavlja – Slastičarna Sendi – Da nije ljubavi ne bi torti bilo – Sarajevo Food Dictionary

SFD vam predstavlja – Slastičarna Sendi – Da nije ljubavi ne bi torti bilo

Svi veliki događaji u životu su obilježeni kolačima, a oni veći tortama. Kada smo djeca, roditelji nas uvijek obraduju šarenim tortama, koje uz puhanje svjećica u našu memoriju se usijecaju kroz divne slike koje nas kasnije oblikuju kao osobu. Samo one koje volimo želimo obradovati ovim fenomenalnim desertom, jer to za nas predstavlja ultimativni znak da nam je stalo.
Zato je proizvodnja torti jako bitna. Godine iskustva, predanosti, edukacije i na kraju ljubavi prema slasticama su inicijalni postulati na koje se stavlja prva kora torte.
Upravo sve ovo karakteriše slastičarnu Sendi, koja proceduru tradicionalnu proceduru pravljenja torti kombinuje s jedinstvenim receptima i tako privlači nove i zadržava stare mušterije.
Šta milite o kombinaciji crna belgijska čokolada, Oreo keks, vanilija, karamelizirani lješnjaci i pucketava čokolada? To su glavni sastojci Notte torte. Tamnija, ozbiljnija na prvi pogled, ali razigrani okusi pričaju priču kakvu do sad niste čuli.
Al Mondo torta takođe daje drugačiju kombinaciju okusa – bademi, marelica i krema od vanilije. Jednostavno kompletan okus! A ako ste ljubitelj badema, i više vas zanima da torta ide u smijeru kremastog s crunchy momentom prouzrokovanim mrvicama kokosa, onda je vas torta Badema. Samo joj ime govori da glavnu ulogu igra badem, obogaćen belgijskom bijelom čokoladom i kokosom.
Ako ipak volite voćne okuse, Sendi pravi neodoljive torte u kombinaciji čokolada jagoda (torta Jagoda), jogurt krema, biskvit s keksom obogaćeno šumskim voćem (Šumska vila), ili možda fovorizujete okus maline, lješnjaka i bijele čokolade (torta Milena).
Ima u ovoj tvornici sreće još mnogo različitih okusa – Kikiriki torta koja je divna kombinacija kikirikija, vanilije i karamele, Rapsodija torta je formirana na ukusnom čokoladnom parfeu u kombinaciji s višnjama, dok recimo Sendi torta kombinuje karamel i hrskavi čokoladi vafl.
Prepoznavši potrebu da se svaki bitni događaj u životu obilježi raskošnim desertima, Slastičarna Sendi pravi torte za sve prilike. Posjetite njihovu webstranicu ili Facebook profil da dobijete inspiraciju kako bi trebao da izgleda centralni desert slavlja.


author
Piše: SFD
Fotograf hrane

Arnej Misirlić

Upcoming events

Juli, 2020

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X